Κυ. Απρ 28th, 2024

Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού – 130 θάνατοι

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος κος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε συνολικά έχουν σημειωθεί 130 θάνατοι με τα κρούσματα να ανέρχονται συνολικά σε 2.490. Tα 580 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς,  48 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΧΑΟΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις βρέθηκαν στην κλινική στο Περιστέρι και αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί. Μαρτυρίες ανέφεραν πως ο κόσμος μπαίνει και βγαίνει κανονικά στην κλινική, χωρίς να έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες ανθρώπων που είχαν κανονικά ραντεβού για αιμοκάθαρση, δεν ειδοποιήθηκαν για ακύρωση του ραντεβού και σήμερα (24/4) πήγαν κανονικά στην κλινική! Αλλοι επισκέπτες της κλινικής κατήγγειλαν ότι έκαναν τρίπλεξ καρδιάς (!), ενώ αρκετοί συγγενείς ασθενών δεν συνάντησαν καμία δυσκολία στο να μπουν και να βγουν από την είσοδο.