Σα. Απρ 27th, 2024

ΕΜΥ: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια νέα κακοκαιρία, που έρχεται από τη Γαλλία, είναι προ των πυλών και πρόκειται να πλήξει την χώρα μας εντός των επόμενων ημερών με βροχές και καταιγίδες. Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή (3.3.2024).

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε λόγο για μια κακοκαιρία που έρχεται από τον Κόλπο του Λέοντος, ανοιχτά της Γαλλίας και θα αρχίσει να επηρεάζει τον καιρό αρχικά της Ιταλίας και στη συνέχεια της Ελλάδας.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Καιρική ανάπαυλα την Κυριακή – Από τη Δευτέρα το απόγευμα επί το έργον.Τo βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από αύριο δημιουργείται στον Κόλπο του Λέοντος (#Fedra) θα αρχίσει να επηρεάζει την Ιταλία κυρίως από το απόγευμα, ενώ στη χώρα μας προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα Δυτικά από το μεσημέρι-απόγευμα της Δευτέρας.

Δευτέρα 4 Μαρτίου

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα και αργότερα στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Τρίτη 5 Μαρτίου

Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωσητοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα δυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τετάρτη 6 Μαρτίου

Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά, τις μεσημεριανες και απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 7 Μαρτίου

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές κα απογευματινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.