Πα. Μάι 3rd, 2024

Ενημέρωση από ΕΟΔΥ-ΓΓΠΠ: 15 νέα κρούσματα, 2.207 συνολικά – 3 θάνατοι, 105 συνολικά – Αυστηρότερα μέτρα στις μετακινήσεις (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η καθημερινή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας, λοιμωξιολόγο Σ. Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ανακοινώνονται 15 νέα κρούσματα, σύνολο: 2.207. Ακόμη 3 άνθρωποι κατέληξαν, συνολικά τα θύματα είναι 105. Εξήντα εννέα πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη. Τριάντα τρεις ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

«Αυτές οι ημέρες έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα που αφορά βαθύτατες πτυχές της ψυχής. Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα, είναι στάση ζωής. Θεωρώ πως πρέπει να ευχαριστήσουμε από αυτήν τη θέση την Εκκλησία και τους πιστούς αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο που αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των συμπολιτών μας. Αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα πως όλη αυτή η προσπάθειά μας άξιζε τον κόπο», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Εντατικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των Αρχών σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, αλλά και μέσα στις πόλεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, ενόψει του Πάσχα. Οι μέρες αυτές, καθώς και η επόμενη εβδομάδα, χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως οι πιο κρίσιμες για την εξέλιξη της επιδημίας.

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την επιτήρηση της κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας. Παράλληλα, προβλέπονται μπλόκα στους δρόμους και σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και έντονη αστυνομική παρουσία έξω από ναούς.

Οι αρμόδιοι καλούν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, καθώς ο ιός δεν κάνει διακρίσεις ούτε σε μέρες, ούτε σε γιορτές. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ωστόσο η εικόνα των τελευταίων ημερών δείχνει ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι πρέπει να τηρεί τα μέτρα και πιστεύουμε ότι δε θα χρειαστεί κάτι περισσότερο», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Ένα άτομο συνελήφθη στη Λαμία με την κατηγορία ότι πετούσε φυλλάδια και παρακινούσε τους πολίτες να πάνε στην εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ σε 215 πολίτες, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας από Παρίσι, Λάρνακα και Ρώμη και είχαν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία της Αττικής. Όλοι θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σήμερα, αναμένονται τα αποτελέσματα 182 επιβατών, οι οποίοι επίσης βρίσκονται σε ξενοδοχεία της Αττικής, προερχόμενοι από Κατάρ, Λάρνακα και Βρυξέλλες.

Σε 1.200 ελέγχους, στο σύνολο των οικισμών των Ρομά της Θεσσαλίας, προχώρησαν τα υγειονομικά κλιμάκια.

Απολύμανση έγινε το πρωί σε οικισμό Ρομά στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου, καθώς και στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Πιο αραιά θα είναι τα δρομολόγια σε Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ, από αύριο Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Το βράδυ της Ανάστασης τα δρομολόγια σταματούν στις 23:00.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ