Σα. Απρ 27th, 2024

Εντάσσονται και τα σχολικά είδη στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μέχρι το τέλος του 2023 παρατείνεται το «Καλάθι του νοικοκυριού», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Όπως ανέφερε, επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης στο «Καλάθι του νοικοκυριού» αναμένεται να ενταχθούν και τα σχολικά είδη.

Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας από την ακρίβεια για την ελληνική οικογένεια, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις διατάξεις του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκαν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός: «Δυναμώνουμε το τείχος προστασίας για την ελληνική οικογένεια που δοκιμάζεται από την ακρίβεια και τον εισαγόμενο πληθωρισμό.

Παρατείνουμε μέχρι το τέλος του 2023 δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ν.Δ.: το «Καλάθι του Νοικοκυριού», που έφερε απτά αποτελέσματα, και την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, σε σημαντικά για το καλάθι της ελληνικής οικογένειας προϊόντα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά, εντάσσουμε στη σχετική διάταξη και τα σχολικά είδη, διευρύνοντας την κάλυψη ιδιαιτέρως σημαντικών αναγκών για τις οικογένειες.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει με σχέδιο και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ακρίβειας και των φαινόμενων αθέμιτης κερδοφορίας, προς όφελος των οικογενειακών προϋπολογισμών».