Πε. Μαρ 28th, 2024

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την 21/01/2020, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης μας πραγματοποιήθηκε
συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ ο ΔΗΜΑ Χρίστο και τους βουλευτές Κορινθίας κ ο ΤΑΓΑΡΑ Νικόλαο και κ α ΣΟΥΚΟΥΛΗ Μαριλένα, στο γραφείο του κου Υφυπουργού. Στην συνάντηση κλήθηκαν και ο βουλευτής

κ ος ΨΥΧΟΓΙΟΣ Γεώργιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ ος ΓΚΙΟΛΗΣ Αναστάσιος, οι οποίοι δεν παρευρέθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και αναπτύχθηκαν
λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό και οι υπηρεσίες της Δ.Α. Κορινθίας και συγκεκριμένα η έλλειψη προσωπικού, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός, το κτηριακό και η εγκληματικότητα στον Νομό μας. Η Ένωση μας αιτήθηκε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας με προσωπικό κατά τις μεταθέσεις του έτους 2020, την ενίσχυση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.
Κορίνθου με συνοριοφύλακες, την παραμονή των αποσπασμένων αστυνομικών στην Δ.Α. Κορινθίας για την αστυνόμευση του Νομού και την ανανέωση του στόλου.
Άμεσα οι παραπάνω συναντήθηκαν την 27-01-2020 με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ, όπου του τέθηκαν τα παραπάνω θέματα και δεσμεύθηκε:
i) την παραμονή των αποσπασμένων για την αστυνόμευση για όλο το 2020.
ii) την παραμονή ικανού αριθμού αποσπασμένων στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, ανεξάρτητα από την ενίσχυση του με τους συνοριοφύλακες,
iii) την ενίσχυση της Δ.Α. Κορινθίας στις επικείμενες μεταθέσεις του 2020 και για τον στόλο τρέχουν προγράμματα ανανέωσης του και έως τότε έχει δοθεί εντολή τα οχήματα που κατάσχονται από τις υπηρεσίες και πληρούν τις προϋποθέσεις να περιέρχονται σε αυτές χωρίς χρονοτριβή.

Ευχαριστούμε τον κ ο Υφυπουργό και τους κκ Βουλευτές του Νομού για τα
αντανακλαστικά που επέδειξαν και την άμεση προώθηση των αιτημάτων μας, ευελπιστώντας στην εφαρμογή των δεσμεύσεων του κ ου Υπουργού Προστασία του Πολίτη.