Πα. Απρ 19th, 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εισήγαγε ναρκωτικά μέσα σε κιβώτια με απορρυπαντικά – Ανάμεσα στους συλληφθέντες ζευγάρι Ελλήνων εκπαιδευτικών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σκληροί Κροάτες και Σέρβοι κακοποιοί αποτελούσαν την ηγετική ομάδα της εγκληματικής ομάδας, που εισήγαγε τα ναρκωτικά μέσα σε κιβώτια με απορρυπαντικά  από την Ισπανία και τα διακινούσε σε πιάτσες τοξικομανών στην Αττική. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ζευγάρι Ελλήνων εκπαιδευτικών. Ο 39χρονος δάσκαλος, σύμφωνα με την αστυνομία διακινούσε κοκαΐνη και χασίς. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στην 28χρονη σύζυγό του, καθώς στο σπίτι τους στο Μαρούσι, έκρυβαν 194,3 γραμμάρια κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας.

Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, τρεις Έλληνες, 28, 29 και 31 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και δύο Ελληνίδες, 28 και 32 ετών.

«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα, ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ», τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος.