Πα. Μαρ 29th, 2024

Εξιχνιάστηκαν 18 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif

Εξιχνιάστηκαν δεκαοχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Κατάστημα Κράτησης.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -60.000- ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δεκαοχτώ (18) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (8.9.2021) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 26, 30 και 41 ετών καθώς και ανήλικος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει ακόμη πέντε άτομα, ηλικίας από 24 έως 38 ετών, αντίστοιχα, εκ των οποίων τα τρία βρίσκονται ήδη έγκλειστα σε Κατάστημα Κράτησης

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριου του έτους 2020 έως και χθες (8.9.2021), στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών σε επιχειρήσεις και οικίες, αποκομίζοντας μεγάλο περιουσιακό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει συνολικά -16- περιπτώσεις κλοπών και -2- απόπειρες κλοπών, αφαιρώντας εργαλεία, μηχανήματα, ποσότητες χαλκού και μετάλλων, η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -60.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα, μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων που αφορούσαν πάσης φύσεως μέταλλα, τα διέθεταν έναντι χρηματικού ποσού στον 30χρονο συλληφθέντα, ο οποίος εργαζόταν σε κατάστημα ανακύκλωσης μετάλλων (σκραπ) και τα εκμεταλλευόταν περαιτέρω.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.