Πα. Μαρ 29th, 2024

ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορική εξόρμηση στην όμορφη Αμοργό

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορική εξόρμηση στην όμορφη Αμοργό

Δευτέρα 17 Απριλίου – Σάββατο 22 Απριλίου 2023 (6 ημέρες, 5 διανυκτερεύσεις)
Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει την Δευτέρα μετά το Πάσχα πεζοπορική εξόρμηση στην όμορφη Αμοργό.
Στο νησί της ποίησης, του ρακόμελου, της ψημένης ρακής, του Κυκλαδικού πολιτισμού, της Μινωικής εποχής, των Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων, στο νησί των πειρατών αλλά και του απέραντου γαλάζιου του Luc Besson.

Δευτέρα 17/4/2023
Αναχώρηση το μεσημέρι 14.30 με το λεωφορείο από το λιμάνι της Κορίνθου για Πειραιά με το Blue Star των 17.30 το οποίο μέσω Σύρου, Πάρου, Νάξου, Ηρακλειάς, Σχοινούσας, Κουφονησίου φτάνει στη 01.10 στο λιμάνι της Αιγιάλης όπου από εκεί θα μας περιμένει λεωφορείο να μας μεταφέρει (40 λεπτά διάρκεια) στα Κατάπολα (Ξυλοκερατιδι) όπου θα βρίσκεται η βάση διαμονής μας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχείο.
Στα Κατάπολα θα βρείτε κοντινές παραλίες για μπάνια στη θάλασσα και βόλτες με τα πόδια.
Τρίτη 18/4/2023
Συμμετοχή και πορεία (1 ώρας περίπου Β.Δ. Α) μέχρι τον Αη Γιώργη τον Βαλσαμίτη στο τοπικό έθιμο για τον ερχομό της άνοιξης έως πίσω στα Κατάπολα, επίσκεψη στο Βοτανικό Πάρκο.
Αναχώρηση για την Χώρα ( διάρκεια πορείας 1 ώρα ΒΔ Α), επίσκεψη στο λαογραφικό και αρχαιολογικό μουσείο, βόλτες στα σοκάκια της, τους ανεμόμυλους, φαγητό κλπ με επιστροφή περπατώντας για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ΚΤΕΛ ή ΤΑΧΙ.
Τετάρτη 19/4/2023
Θα επισκεφτούμε την Πάνω Μεριά του νησιού και συγκεκριμένα θα περπατήσουμε το μονοπάτι «Παν» συνολικής διάρκειας περίπου 7 ωρών (ΒΔ Α+- Β).
Υπολογίζοντας ότι η διαδρομή θα έχει και δύσκολο κομμάτι, η ομάδα κατά την διάρκεια της πορείας θα σπάσει σε δυο υποομάδες με δεύτερο συνοδό βουνού ώστε να μπορέσουν να ικανοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και επιθυμίες των συμμετεχόντων.
Για να κερδίσουμε χρόνο θα αναχωρήσουμε από τα Κατάπολα ,όπου διαμένουμε, με τον «Σκοπελίτη» που θα μας πάει μέχρι τον όρμο Αιγιάλης όπου εκεί θα πάρουμε το πρωινό μας. Σε περίπτωση δυνατών ανέμων θα υπάρχει η εναλλακτική μεταφορά με το λεωφορείο μέχρι εκεί.
Θα ξεκινήσουμε για το μοναστήρι του Θεολόγου όπου θα χωριστούμε στις δυο ομάδες και αν μας το επιτρέψει ο καιρός στο παρεκκλήσι του Σταυρού που βρίσκεται πάνω στο ψηλότερο βουνό της Αμοργού Κρίκελος, θα επιστρέψουμε από Επαναχωριανή για Λαγκάδα ή Θολάρια για βόλτα στο χωριό και φαγητό όπου θα συναντηθούμε με την υπόλοιπη ομάδα.
Θα επισκεφτούμε χώρους όπου θα μας μιλήσουν για την ιστορία του μεταξιού στο νησί, προβολή βίντεο, λαογραφία, εργόχειρο, παρασκευή αιθέριων ελαίων από ανθρώπους που ασχολούνται.
Επιστροφή στον όρμο Αιγιάλης όπου θα αναχωρήσουμε με τον Σκοπελίτη για Κατάπολα.


Πέμπτη 20/4/2023
Θα επισκεφτούμε την Κάτω Μεριά ξεκινώντας το μονοπάτι «Ιτώνια» από Κατάπολα – Βρούτση διάρκειας 4 ωρών (ΒΔ.: Α+- Β) όπου θα επισκεφτούμε την αρχαία Αρκεσίνη και την ακρόπολή της.
Εκεί θα μας περιμένει λεωφορείο που θα μας μεταφέρει για μπάνιο στον Μούρο με την βοτσαλένια παραλία.
Από εκεί θα συνεχίσουμε πάλι με το λεωφορείο για φαγητό σε ταβερνάκια κοντινών χωριών και επιστροφή με αυτό.
Παρασκευή 21/4/2023
Ελεύθερη μέρα για επίσκεψη στην Παναγία Χοζοβιώτισσα (διάρκεια 1μιση ώρα (ΒΔ .:Α), στην παραλία της Αγίας Άννας του «Απέραντο γαλάζιο», στη Χώρα κλπ
Εκεί στη Χώρα κάνουμε μια σκέψη για διοργάνωση ζωντανής μουσικής εκδήλωσης ειδικά για τον ορειβατικό μας σύλλογο σε ταβερνάκι (παρακαλούμε αν ενδιαφέρεστε να μας το δηλώσετε προκειμένου να κάνουμε τα κουμάντα μας)
Σάββατο 22/4/2023
Αναχώρηση από τα Κατάπολα στις 6.00 το πρωί για Πειραιά με άφιξη στις 15.00 όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για την Κόρινθο.
Η τιμή θα κυμανθεί περίπου στα ….€ (δεν γνωρίζουμε να σας πούμε ακόμα, εξαρτάται από τη συμμετοχή και είμαστε στην διαδικασία συνεννόησης με τοπικούς φορείς, θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση) και θα συμπεριλαμβάνει:
1. Μεταφορικά λεωφορείου Κόρινθο-Πειραιά και επιστροφή
2. Εισιτήρια πλοίου Πειραιάς – Αμοργός και επιστροφή (οικονομική θέση)
3. Μεταφορικά λεωφορείου Αιγιάλη- Κατάπολα κατά την άφιξη μας στο νησί
4. Διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια/ξενοδοχείο
5. Πρωινό
6. Μεταφορικά λεωφορείου Πέμπτης 20/4 στην Κάτω Μεριά
7. Οδηγό βουνού-ξεναγό για τις εξορμήσεις μας και δεύτερο συνοδό για τις ανάγκες της Τετάρτης 19/4/2023
Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα μεταφορικά του Σκοπελίτη ή του λεωφορείου της Τετάρτης 19/4/2023 γιατί θα αποφασιστεί εκεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες
Η συμμετοχή στην εξόρμηση κατοχυρώνεται με την κατάθεση του ποσού .€ στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΟΣ στην Εθνική τράπεζα στο ΙΒΑΝ
GR51 01107870000078748000011

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη της εξόρμησης Τσιώτου Κατερίνα στο τηλέφωνο 697 48 93 5 93
Σας παραθέτουμε τα κάτωθι links για περιήγηση και πληροφορίες για την εξόρμηση:
https://el.wikipedia.org/…/%CE%91%CE%BC%CE%BF%CF%81%CE…
https://el.wikipedia.org/…/%CE%A7%CF%8E%CF%81%CE%B1_%CE…
https://el.wikipedia.org/…/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF…
https://go-amorgos.gr/villages/port-of-katapola/
https://el.wikipedia.org/…/%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE…
https://el.wikipedia.org/…/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AE_%CF…
https://el.wikipedia.org/…/%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%B5%CF…
https://amorgos.blue/archaia-arkesini/
https://go-amorgos.gr/hiking-on-amorgos/
http://mitato-amorgos.com/%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%af%cf%83…/