Πα. Μαρ 29th, 2024

Επίσκεψη κλιμακίου ΝΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κορινθίας στους αγρότες σε Νεμέα – Ζευγολατιό – Άσσο με επικεφαλής τον Ανδρέα Πουλά

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Κυριακή 4/9/2022 κλιμάκιο της ΝΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κορινθίας επισκέφθηκε τους ζημιωθέντες αγρότες σε Νεμέα – Ζευγολατιό – Άσσο, με επικεφαλής τον Ανδρέα Πουλά – Βουλευτή Αργολίδας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης η Μάρα Κουκουδάκη – Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Γραμματέας της ΝΕ Θάνος Θεοχάρης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ελευθερία Παπαλέκα, τα μέλη Θανάσης Περαχωρίτης και Παναγιώτης Δαληβίγκας, τα μέλη της ΚΠΕ Δημήτρης Αγγελόπουλος και Σπύρος Φράγκος, η πρώην Βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη, ο πρώην Δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Άγγελος Παπαγγελόπουλος.

Το κλιμάκιο είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Φρούσιο, τον Πρόεδρο του Δ.Σ κ. Δαρσινό, τον Αντιδήμαρχο κ. Καρκώνη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ Λημνιάτη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Βέλου-Βόχας κ. Βουδούρη-Τσίτουρα, τον Πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας κ. Μάζο και παραγωγούς σε Νεμέα, Ζευγολατιό και Άσσο μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Άσσου κ. Γιαννακουλόπουλος. Οι ζημιές στα χωράφια διαπιστώθηκαν και επιτόπια, σύμφωνα με τα υποδειχθέντα από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Οι αγωνίες των αγροτών για τις ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες ήταν κοινές και αφορούν την οικονομική τους επιβίωση και την συνέχιση της καλλιεργητικής τους δραστηριότητας ενόψει του δύσκολου Χειμώνα.

Ο κ. Πουλάς ανέλυσε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την στήριξη του κόμματος στους ζημιωθέντες αγρότες. Τόνισε ότι οι αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς οιζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες τους από την λειψυδρία, τον καύσωνα και στη συνέχειατις βροχοπτώσεις είναι πολύ μεγάλες.

Συνέχισε ζητώντας από την Κυβέρνησητην άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές καινα δοθούν δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις, καθώς  μετά από μία δύσκολη χρονιά και ένα Χειμώνα που προοιωνίζεται ακόμη πιο δύσκολος, οι αγρότες θα κληθούν νακαλλιεργήσουν και πάλι με την ακρίβεια των καυσίμων και των αγροτικών εφοδίων να «χτυπάει κόκκινο».

Ανέφερε τέλος ότι για όλους τουςπαραπάνω λόγους χρειάζονται επιπλέον μέτρα οικονομικής ανακούφισηςτων αγροτών, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να παραμείνουν στα χωράφια. Να δείξει Κυβέρνηση έμπρακτα ότι υπολογίζει τους αγρότες σαν βασικό μέρος της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας.