Τρ. Απρ 30th, 2024

Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Χαράλαμπου Κασίμη στην Νεμέα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με επίσκεψη στην Νεμέα ξεκίνησε η προεκλογική δραστηριότητα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Χαράλαμπου Κασίμη στον νομό Κορινθίας. Ο Χ. Κασίμης, συνοδευόμενος από την Κ. Παπαδοπούλου, τον Π. Πλασσαρά, την Ι. Αντωνίου και τον Θ. Σπανό, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Νεμέας με τον Δήμαρχο Κ. Φρούσιο και τον Αντιδήμαρχο Π. Ρογκάκη.

Ο Χ. Κασίμης ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές, αναδεικνύοντας την πολύπλευρη κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε την ανάγκη συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και την υποχρέωση προστασίας των δημοκρατικών κεκτημένων της Ένωσης απέναντι στην απειλή μιας ακροδεξιάς στροφής.

Κατά τη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ειδικότερα προβλήματα του σχεδιασμού και της εφαρμογής της αγροτικής πολιτικής, που απειλούν την βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας καθώς και στις αναπτυξιακές προοπτικές του Δήμου.

Η συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της αγροτικής πολιτικής και της γεωργίας συνεχίστηκε στην συνάντηση με τον πρόεδρο Η. Μάζο και τα στελέχη του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Ο Χ. Κασίμης ανέδειξε την σημασία συμμετοχής εκπροσώπων της χώρας στην Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου για την υπεράσπιση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε ειδικότερα στο έλλειμμα ρευστότητας για την εύρυθμη λειτουργία και αναπτυξιακή προοπτική του Συνεταιρισμού, στην απουσία σοβαρών ελεγκτικών μηχανισμών στην αγορά, και στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή και το εισόδημα των παραγωγών.

Η επίσκεψη στην Νεμέα ολοκληρώθηκε με την συνάντηση στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς συζήτησε με την αναπληρώτρια διευθύντρια κ. Μ. Κεφάλου τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο. Διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η υποστελέχωση του Κέντρου και η κακή κατάσταση των κτιριακών υποδομών για την ικανοποιητική παροχή δημοσίων υπηρεσιών υγείας.

Ο Χ. Κασίμης τόνισε σε όλες τις συναντήσεις την ανάγκη της ενισχυμένης παρουσίας της Νέας Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, αφενός για την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και αφετέρου για την στήριξη του αναπροσανατολισμού των ευρωπαϊκών πολιτικών στις βασικές αξίες υπεράσπισης της ειρήνης και της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής ισότητας, των περιφερειακών συγκλίσεων και της ευρωπαϊκής ενοποίησης.