Πα. Απρ 26th, 2024

Επισκέφθηκε την περιοχή του μνημείου στα Δερβενάκια το Ρυτό και τα Αθίκια ο περιφερειάρχης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στην Κορινθία βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του μνημείου στα Δερβενάκια και έδωσε οδηγίες για την προετοιμασία του χώρου, εν όψει του εορτασμού για την ιστορική μάχη που έλαβε χώρα εκεί στις 26 Ιουλίου 1822 -κατά την οποία στρατιωτική ιδιοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη οδήγησε τους επαναστατημένους Ελληνες σε περιφανή νίκη εναντίον της στρατιάς του Δράμαλη.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας μετέβη στην περιοχή Ρυτό, στα Αθίκια, όπου έχει αναγερθεί μνημείο για τους αγωνιστές από την περιοχή και έδωσε οδηγίες  για συμπληρωματικές εργασίες, που αφορούν -μεταξύ άλλων- τσιμεντόστρωση της οδού πρόσβασης, περίφραξη του χώρου, ενώ συζητήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στην περιοχή τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισκέφθηκε τα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, όπου είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.