Πε. Απρ 25th, 2024

Επιστολή για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο του Ζευγολατιού Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο του Ζευγολατιού Κορινθίας σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή.

Οι Ρομά  είναι και αισθάνονται Έλληνες πολίτες που έχουν το δικαίωμα να ασκούν τα δικαιώματα τους ,να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους  όπως κάθε πολίτης και να συμμετέχουν ενεργητικά  στην κοινωνική ζωή.

Ο χαρακτηρισμός μας ακόμη ως μειονότητα που ζει σε καταυλισμούς στο περιθώριο δηλαδή της κοινωνίας βιώνεται ως περιφρόνηση απόρριψη και οδηγεί τις κοινότητες των καταυλισμών στην απομόνωση και την κοινωνική απαξίωση.

Η παιδεία, η εκπαίδευση είναι επίσης και για εμάς ένα θεμελιώδες δικαίωμα καθώς συνδέεται άμεσα με την Δημοκρατία, τα δικαιώματα του ανθρώπου και αποτρέπει την περιθωριοποίηση τον κοινωνικό αποκλεισμό και ουσιαστικά επικυρώνει ότι όλοι έχουμε λόγο στο πως καθορίζεται και διαμορφώνεται η ζωή μας μέσα στις κοινωνίες που ζούμε.

Είναι θεμελιώδους σημασίας η κοινωνική μας ενσωμάτωση , η κοινωνική η πολιτική και ψυχολογική χειραφέτηση μας που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν καταυλισμοί γκετοποίηση ακραία φτώχεια εξαθλίωση αποκλεισμός από την αγορά εργασίας.

Τα αιτήματα μας

1.να υπάρξει υποστηρικτική βοήθεια στους εκπαιδευτικούς για την διαχείριση του προβλήματος

2. να υπάρξει ψυχολογική στήριξη των μαθητών

3.να υπάρξει ενισχυτική φροντιστηριακή διδασκαλία για τους μαθητές που έχουν μαθησιακές δυσκολίες

4. να δημιουργηθούν ομάδες επικοινωνίας μέσα στο σχολείο για να αναπτυχθούν δεσμοί αποδοχής και συμφιλίωσης καθώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα πάσχει από συναισθηματικό αναλφαβητισμό,η απόκτηση γνώσεων δεν αρκεί χρειάζεται και το κοινωνικό συναισθηματικό βίωμα, η συνύπαρξη, η αποδοχή της μοναδικότητας όλων των μαθητών. Και αυτό είναι μια εκπαιδευτική προτεραιότητα  η οποία θα βάλει τέλος στους διαχωρισμούς, τη βία, την απαξίωση και την πολιτισμική βία.

Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία

Ρομανί Ελπίδα. Παρέχει υπηρεσίες προστασίας ρομα!