Δε. Μάι 13th, 2024

Επιστολή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου προς τους δήμους για την βραχυχρόνια μίσθωση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επιστολή στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το θέμα της βραχυχρόνιας μίσθωσης, συνέταξε και έστειλε η διοίκηση του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.

Με την επιστολή, ο ΤΟΠ, ζητά, όπως μπει ένα μέτρο και κάποιοι κανόνες – όπως λέει ο Οργανισμός – στο χάος της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Μεταξύ, άλλων, ο Οργανισμός, αναφέρει τα εξής:

“Σε όλες πλην της χώρας μας, που όχι μόνο τα συγκεκριμένα καταλύματα, συνεχίζουν να λειτουργούν εν μέσω πανδημίας κανονικά, χωρίς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αλλά έχουμε ένα προδήλως ανεπαρκές νομοθετικό πλαίσιο, που γίνεται μάλιστα εύκολα αντικείμενο κατάχρησης, καλύπτοντας τη λειτουργία παράνομων τουριστικών καταλυμάτων!

Και όσο η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, το δημόσιο, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζουν να χάνουν έσοδα, τα οποία προσπαθούν να καλύψουν, ως συνήθως, από την αύξηση των επιβαρύνσεων των νόμιμων επιχειρήσεων.

Και συνεχίζουμε να διαβάζουμε δημοσιεύματα για πληρότητες και αφίξεις που καμία σχέση δεν έχουν με την ξενοδοχειακή πραγματικότητα. Και συνεχίζουμε να μιλάμε για φαινόμενα υπερτουρισμού, προσποιούμενοι πως δεν καταλαβαίνουμε που αυτά οφείλονται (…).

Η ανοιχτή επιστολή, καταλήγει ως εξής:

(…) Σας καλούμε να κάνετε ότι πράττουν και στα υπόλοιπα ευρωπαικά κράτη.

Να βάλετε μια τάξη στο ΧΑΟΣ που επικρατεί.

Να προστατέψετε το τουριστικό μας προϊόν και τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες”.