Πε. Μαρ 28th, 2024

Επιστρέφει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης – Ομόφωνη η απόφαση

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει και επίσημα πλέον ο Παύλος Πολάκης, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Μια εξέλιξη που ήταν καθ’ όλα αναμενόμενη μετά από τις τοποθετήσεις, νωρίτερα του Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία, όπου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Χανιώτη βουλευτή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή.

«Παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της Αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά. Και αυτό, όντως, αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης. Μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επιστολή συγγνώμης του Παύλου Πολάκη.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ότι: «Είμαστε κόμμα, που έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης, απέφυγε να κάνει δηλώσεις κατά την προσέλευση του το μεσημέρι στην Αγίου Κωνσταντίνου, ανεβαίνοντας γρήγορα στον πρώτο όροφο, όπου συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία. 

Ο βουλευτής Χανίων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, κινήθηκε στο ίδιο κλίμα με την επιστολή του. Εμφανίστηκε μετανιωμένος και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ενότητα του κόμματος, ενόψει των εκλογών. Η χθεσινή του επιστολή, μπορεί να ξάφνιασε κάποιους, όχι όμως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , ούτε την ηγεσία του. Ήταν κάτι που είχε ζητηθεί προφανώς από τον Αλέξη Τσίπρα και τους άμεσους συνεργάτες του προκειμένου ο Παύλος Πολάκης να πέσει στα «μαλακά».

Άλλωστε, από την προηγούμενη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, πριν από την τραγωδία των Τεμπών, ο Αλέξης Τσίπρας, δεχόταν ισχυρές πιέσεις να μην διαγράψει τον Παύλο Πολάκη.
Μετά την λήξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο βουλευτής Χανίων και πρώην υπουργός αποχώρησε από την Κουμουνδούρου, χωρίς και πάλι να κάνει κάποια δήλωση. 

zougla.gr