Πε. Απρ 25th, 2024

Εργατικό Κέντρο Κορίνθου: Παγκορινθιακή Στάση Εργασίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

                                  Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 2ωρη Πανκορινθιακή Στάση Εργασίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου  από 10:00 έως 12:00 και 18:00 έως 20:00 ,που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.

Το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που παίρνουν μέρος στα κατά τόπους συλλαλητήρια. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, για να ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού ,αστικού και προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ),καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ.) με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις. Την  άμεση διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την εφαρμογή πολιτικών υγείας και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε να μη γίνουμε μάρτυρες στο μέλλον αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 2ωρη Πανκορινθιακή Στάση Εργασίας σε κάθε βάρδια  και να προσαρμόσουν το ωράριο σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρου δουλειάς .

                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ