Πε. Μαρ 28th, 2024

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου: 24ωρη Παννελαδική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε! Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη! Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας!

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη. Οι οικογένειές μας δέχονται επιδρομή στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ, από τους θανατηφόρους λογαριασμούς του ρεύματος και τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μάς πετάει ορισμένα ψίχουλα που περίσσεψαν από το τραπέζι των επιχειρηματικών ομίλων, από την ανάπτυξη της οικονομίας τους που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο. Αυτά τα «επιδόματα εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού. Όμως, η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των επιδομάτων δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προκλητικά βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στηρίξουν πολεμικές επεμβάσεις και να χαρίζουν χρέη σε βιομήχανους.

Μας καλούν να ζούμε με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουμε στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να χαμηλώνουμε το θερμοστάτη να φοράμε διπλό πουλόβερ μέσα στα σπίτια μας ,για να προχωρήσουν οι στόχοι της «πράσινης ανάπτυξης» που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτή η πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Φτάνει πια! Με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα και με γενικό Απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας!

Δεν αφήνουμε τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε μας αξίζει να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, τη σόμπα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο. Λογαριαζόμαστε τώρα με όλα τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στο θάνατο!

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

– Καμία αναμονή – Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα!

Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη: Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η αλληλεγγύη, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας!

Απαιτούμε: κατώτερο μισθό στο 60% του διάμεσου μισθού πλήρους απασχόλησης- Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού – Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες – Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της συρροής και της μετενέργειας των ΣΣΕ – Επαναφορά των τριετιών ,κατάργηση της 6/ΠΥΣ -2012 και επαναφορά της αιτιολογημένης απόλυσης και της συνυπευθυνότητας του εργοδότη για τους εργολαβικούς εργαζόμενους .

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό τους συνδικαλιστικούς συλλόγους και τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, της αγροτιάς, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών. Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλη η Κορινθία! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας διεκδικώντας:

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

κατάργηση του ΦΠΑ, γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη, κρέας), ένδυσης κ.ο.κ. .Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες – εφορία. Μείωση των Δημοτικών Τελών και Φόρων για τις λαϊκές οικογένειες, απαλλαγή για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί

Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υγεία, απεμπλοκή της χώρας μας από όλους τους πολέμους ,άμεση αποστολή όλου του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκονται εκτός συνόρων ,άμεσο κλείσιμο όλων των βάσεων που μας εμπλέκουν στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια

Άμεση κατάργηση του 4808/2021(Νόμο Χατζηδάκη)

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ