Κυ. Απρ 28th, 2024

Εργοτάξιο η Κόρινθος για τη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Εργοτάξιο είναι η πόλη της Κορίνθου για τη σύνδεση στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Στόχος της HENGAS είναι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους να τροφοδοτήσει τους πρώτους καταναλωτές, με δεδομένο πως ο ΔΕΣΦΑ θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του μετρητικού σταθμού για τη σύνδεση του δικτύου της Κορίνθου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλης Νανόπουλος, τον Ιανουάριο, όπου είχαν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια σύνδεσης της Κορίνθου με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου, είχε δηλώσει τα εξής:

«Για το δήμο Κορινθίων και για μένα προσωπικά είναι μια ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα . Δικαιώνεται η επιλογή μας 2 χρόνια πριν να προχωρήσουμε με την hengas , μια ιδιωτική εταιρία, και να συνδέσουμε την πόλη της Κορίνθου με το φυσικό αέριο. Όταν η Κόρινθος εξαιρέθηκε του σχεδιασμού αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Με συγκεκριμένο σχέδιο, επαφές και δυναμική διεκδίκηση καταφέραμε να πετύχουμε την σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου παρέχοντας στους πολίτες την δυνατότητα της επιλογής. Πολλοί αμφέβαλαν αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Είμαι χαρούμενος που κάνουμε σήμερα τα εγκαίνια του δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος της ενέργειας τους περίπου 40%, αλλά και στα δημοτικά κτίρια η μελέτη για την σύνδεση των οποίων έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν στα δημοτικά κτίρια.