Σα. Απρ 27th, 2024

Εταιρία παραδέχεται πως hackers έκλεψαν DNA δεδομένα 6.9 εκατομμυρίων χρηστών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το πρόσφατο hack στην εταιρία ανάλυσης DNA, 23andMe, ήταν μεγάλο πλήγμα για την εταιρία και βάζει την ασφάλεια των δεδομένων στο επίκεντρο καθώς μιλάμε για τα γενετικά δεδομένα ανθρώπων. Τώρα, η εταιρία επιβεβαίωσε πως οι hackers έχουν στα χέρια τους το DNA 6.9 εκατομμυρίων χρηστών.

Συγκεκριμένα, η παραβίαση επηρέασε περίπου 5.5 εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι είχαν ενεργοποιημένη τη λειτουργία εύρεσης συγγενών μέσω DNA, ενώ οι hackers είχαν πρόσβαση σε οικογενειακά δέντρα από 1.4 εκατομμύρια χρήστες επιπλέον.

Ακόμα δεν έχουμε κάποια ένδειξη πως έχει υπάρξει κάποιο συμβάν ασφαλείας μέσα από τα συστήματά μας ή πως η 23andMe ήταν η πηγή των διαπιστευτηρίων ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις. – Andy Kill, εκπρόσωπος 23andMe

Τα DNA προφίλ που κλάπηκαν βρίσκονται προς πώληση στο dark web, όπως επιβεβαίωσε η 23andMe τον Οκτώβριο. Τα δεδομένα πέρα από το γενετικό προφίλ, αποκαλύπτουν ονόματα, γενετικές σχέσεις με άλλους, οικογενειακά δέντρα, τοποθεσίες διαμονής, τοποθεσίες γέννησης, οικογενειακά ονόματα, φωτογραφίες προφίλ και άλλα.

Η 23andMe βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία ειδοποίησης όσων επλήγησαν από το hack, ενώ συνιστά στους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό τους στην υπηρεσία. Κάνει επίσης υποχρεωτική την ενεργοποίηση της επιβεβαίωσης δύο βημάτων για νέους και παλιούς χρήστες, η οποία έως τώρα ήταν προαιρετική.

Πηγή: unboxcholics.com