Τε. Απρ 24th, 2024

Ευθύμιος Λέκκας: Για τις σεισμικές δονήσεις του Κορινθιακού Κόλπου δεν ανησυχούμε

Κοινοποίηση ειδήσεων

Mε αφορμή τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στον Κορινθιακό Κόλπο, πραγματοποιήθηκε, εκτάκτως, σύσκεψη στην Κόρινθο.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Κορινθίας, συμμετείχε και ο γνωστός καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κλήθηκε απ’ την Περιφέρεια, για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας. δήλωσε, ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, υπήρξε επικοινωνία και με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη, ο οποίος, επίσης ήταν καθησυχαστικός.

Ο περιφερειάρχης, υποστήριξε, ότι, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί.

” Δεν ανησυχούμε”, τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ – καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών – Ευθ. Λέκκας.

Και συνέχισε, λέγοντας τα εξής:

“ Στο Ξυλόκαστρο ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με μία ακολουθία μικρών σεισμών, περίπου στους 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σήμερα είχαμε έναν 3,8. Το παρακολουθούμε γιατί είναι μία περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη. Δεν ξέρουμε αν αυτός ο σεισμός ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά το παρακολουθούμε. Ο Κορινθιακός είναι γεμάτος ρήγματα, έχει δυναμικότητα, αλλά ο δομημένος ιστός στα σπίτια και υποδομές, μετά το ’81, αντέχουν για πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Δεν ανησυχούμε ”, κατέληξε ο Ευθύμιος Λέκκας.