Τρ. Απρ 30th, 2024

Εύη Κοκκίνου: Πιστεύω στη δύναμη των ανθρώπων που τολμούν για ένα καλύτερο αύριο!

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Έμαθα από μικρή να είμαι ενεργή πολίτης και θεωρώ πως ήλθε η ώρα της προσφοράς μου στα κοινά από άλλη θέση…

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑ με χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου να ενταχθώ ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Συμμαχία Πολιτών!».

Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου – Κελλάρη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη Συμμαχία Πολιτών του υπ.Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου.

Επαφίεμαι στην κρίση σας και ζητώ τη σύμπραξή σας για να κάνουμε τον Δήμο Κορινθίων ξεχωριστό με τη μοναδικότητα και την ταυτότητα που μας αξίζει!

Αγαπητοί Αναγνώστες και Αναγνώστριες της Φωνής της Κορινθίας,

Αρχές του έτους αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την τιμητική πρόταση-πρόσκληση του Δημάρχου Κορινθίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» Βασίλη Νανόπουλου να συμμετάσχω στον συνδυασμό του ως υποψηφία δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κορινθίων στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023!

Ως ενεργή πολίτης, ύστερα από τρεις (3) δεκαετίες έντονης επαγγελματικής δραστηριότητας ως μάχιμη δικηγόρος-μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου και νομική σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις της Κορινθίας, αλλά και ως αρθρογράφος και μέλος πολλών συλλογικοτήτων, Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων, με προσφορά στον συνάνθρωπο, στον πολιτισμό, στην τουριστική ανάπτυξη, στην εκπαίδευση και την ενημέρωση των Κορινθίων, θεωρώ φυσική εξέλιξη την εμπλοκή μου στα κοινά του τόπου μας και με την ιδιότητα της δημοτικής συμβούλου.

Θεωρώ χρέος μου να μην στέκομαι πια σε απόσταση ασκώντας κριτική στους άλλους που λαμβάνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς, αλλά να γίνω μέλος μίας δυναμικής ομάδας με Φωνή, Λόγο, Ήθος, Πρόγραμμα, Επιχειρήματα, Συνέπεια και Εργατικότητα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, συμμετέχοντας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων με διαφάνεια, πολιτισμένο διάλογο, ευαισθησία και σεβασμό στον συνάνθρωπο, όραμα και προοπτική για το αύριο του τόπου και των Κορινθίων.

Αποφάσισα να συμπορευθώ με τον Βασίλη Νανόπουλο, διότι τον εμπιστεύομαι ως άνθρωπο, ως Δήμαρχο με όραμα για την Κόρινθο και τον ευρύτερο Δήμο, ικανό να φέρει εις πέρας το έργο, το οποίο έχει σχεδιάσει προσεκτικά με την ομάδα του και υλοποιεί μεθοδικά και αποτελεσματικά από το 2020 έως σήμερα, αλλά και ως επικεφαλής μίας ομάδας που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται από νέα μέλη με γνώσεις, πάθος και ικανότητες σωστής διαχείρισης των φυσικών, πολιτισμικών και οικονομικών πόρων του τόπου.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τίμησε με την εμπιστοσύνη του αναθέτοντάς μου στις 27.10.2022τη διοργάνωση της επικοινωνίας και επανασύνδεσης της Κορίνθου για πρώτη φορά με τις αποικίες της!

Ένα σπουδαίο έργο που υλοποιήθηκε σε πρώτο στάδιο με τη δημιουργία του 1ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου και του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση, το οποίο πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Κόρινθο από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023, με τη συμμετοχή 200 περίπου νέων και επιστημόνων από τις Συρακούσες, το Φιέρι, την Κέρκυρα, το Αντίρριο, τη Λευκάδα, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης της Κορίνθου με τις Συρακούσες!

Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου δεσμεύομαι στη νέα θητεία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου να κάνουμε το διεθνές φεστιβάλ ΕΤΗΣΙΟ ΘΕΣΜΟ, με όλα τα ευεργετικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό μας!

Με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο μοιραζόμαστε κοινό όραμα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας!

Πιστεύω

-στις προσπάθειες που μας ενώνουν!

-στη δύναμη των ανθρώπων που τολμούν για ένα καλύτερο αύριο!

-σε μία πιο ανθρώπινη κοινωνία αγάπης, αλληλοσεβασμού, αλληλεγγύης!

-στη δημιουργία ανοιχτών πόλεων και χωριών που αγκαλιάζουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ και δράσεις ενσωμάτωσής τους!

-στη δύναμη της διαβούλευσης και του διαλόγου μεταξύ των μελών των τοπικών κοινοτήτων και των εμπλεκομένων στην ανάπτυξη του τόπου φορέων για τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου μας!

-στη δύναμη της γνώσης, της παιδείας, της εξειδίκευσης, της ικανότητας, των δεξιοτήτων, της αξιοκρατίας, της δια βίου μάθησης και της διαφάνειας!

-σε στόχους σαφείς, ρεαλιστικούς και βιώσιμους!

-στην εξέλιξη της Κορίνθου και ολόκληρου του Δήμου Κορινθίων σε έναν τόπο που θα τιμά το ιστορικό παρελθόν, την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά και το φυσικό κάλλος του, θα αξιοποιεί στο παρόν το ανθρώπινο δυναμικό του και τις παραγωγικές δυνάμεις του, ενώ παράλληλα θα επενδύει στο μέλλον!

Μπορούμε

*Να εργαστούμε όλοι ενωμένοι για έναν Δήμο που θα σέβεται τους Δημότες και τους επισκέπτες του, για έναν Δήμο που θα παρέχει μία καλύτερης ποιότητας ζωή σε όλους!

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης

Ζητώ τη στήριξή σας, ώστε να συνδράμω στην αντιμετώπιση των μικρών, αλλά και μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητάς μας ατενίζοντας το μέλλον με θάρρος και ελπίδα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Παρασκευής (Εύης) Κοκκίνου – Κελλάρη

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Η Παρασκευή (Εύη) Κοκκίνου – Κελλάρη

Είναι:

-Δικηγόρος-Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου από το 1993 και νομική σύμβουλος σε μεγάλες επιχειρήσεις της Κορινθίας με δικηγορικό γραφείο στην Κόρινθο (Απ. Παύλου 40).

-Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, πιστοποιημένη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης διατηρώντας Κέντρο Διαμεσολάβησης στην Κόρινθο, ενώ έχει εξειδικευθεί περαιτέρωστον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, στις καταναλωτικές διαφορές, στην τραπεζική, οικογενειακή και κτηματολογική διαμεσολάβηση.

-Σύμβουλος σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, πιστοποιημένη ως Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Εκπαιδευμένη ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων έχει συνεργασθεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την επιμόρφωση στελεχών σε αντικείμενα του επιστημονικού της ενδιαφέροντος, ενώ πρόσφατα συνεργάσθηκε με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας για την επιμόρφωση των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Νομού.

-Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα διπλωματικής εργασίας «Η Ανάπτυξη του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ως παράγοντας ενίσχυσης των Τουριστικών Επιχειρήσεων».

Η επιλογή του θέματος της διπλωματικής εργασίας δεν ήταν τυχαία.

Πιστεύει ότι η Κόρινθος και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κορινθίων μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά και τουριστικά στηριζόμενη στην Ιστορία της, στην Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά της, στη Σύγχρονη Πολιτιστική της Δράση και Δημιουργία, στο Φυσικό Κάλλος της και στους Ανθρώπους της! Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στην Κορινθία και στον Δήμο Κορινθίων θα ενισχύσει με βεβαιότητα τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους που πλήττονται λόγω της πέραν της 10ετίας οικονομική κρίση.

Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά, καθώς και ιταλικά σε επίπεδο συνεννόησης, ενώ έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πληθώρα νομικών σεμιναρίων και μετεκπαιδεύσεων στα αντικείμενα των ιδιαίτερων επιστημονικών της ενδιαφερόντων.

Προσωπική Ζωή-Μαθητικά/Νεανικά Χρόνια

Η Εύη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο.

Με τον άνθρωπο της καρδιάς της και σύζυγό της, Τάσο Κελλάρη, πολιτικό μηχανικό, έχουν δύο παιδιά, τη Ροδοθέα-φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής και τη Μαρινίκη μαθήτρια Γυμνασίου, έχουν επιλέξει δε ως τόπο κατοικίας τους τα τελευταία χρόνια  τα Εξαμίλια Κορινθίας.

Η Εύη γαλουχήθηκε από μικρή με τις αρχές των γονιών της, του Βαγγέλη Κόκκινου, ιδρυτή της ιστορικής κορινθιακής εφημερίδας «Η Φωνή της Κορινθίας» (1981-σήμερα), Ανώτερου Αξιωματικού ε.α. και της Ελένης Αλεξιάδου,  Συνταξιούχου Προϊσταμένης της Νομαρχίας Κορινθίας, οι οποίοι της δίδαξαν τις πανανθρώπινες αξίες, την πίστη στην Ορθοδοξία και την Πατρίδα, την αυτοεκτίμηση, την αγάπη στον συνάνθρωπο, τη δύναμη της πραγματικής φιλίας και της προσφοράς, την οικονομία, τον σεβασμό στην παράδοση, τη δίψα για γνώση, παιδεία και συνεχή αυτοβελτίωση, την στοχοπροσήλωση, την υπομονή και επιμονή στον στόχο, την εργατικότητα.

Η καταγωγή του πατέρα της από την Ήπειρο και της μητέρας της από την Μικρασία (Καράμπουρνα Σμύρνης) και την Κωνσταντινούπολη, αλλά και η Μικρασιάτισσα γιαγιά της Δέσποινα που την μεγάλωσε, την ευαισθητοποίησαν στα θέματα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της παράδοσης, ενώ ταυτόχρονα της προσέδωσαν μία ιδιαίτερη αισθητική και αντίληψη της έννοιας του ενεργού πολίτη.

Η Εύη συμμετείχε από τα μαθητικά της χρόνια στα 5μελή συμβούλια της τάξης της, αποφοίτησε δε από το 2ο Λύκειο Κορίνθου το 1986 με άριστα, εισερχόμενη στη Νομική Σχολή Αθηνών με σειρά επιτυχίας 8η και υποτροφία.

Εργασία

Τελείωσε τη δικηγορική άσκηση στην Αθήνα, ενώ παράλληλα εργάσθηκε στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (Commission) στις Βρυξέλλες και στο Εθνικό Ίδρυμα Υποδοχής και Αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Τον Σεπτέμβριο του 1993 αποφάσισε να επιστρέψει στην Κόρινθο και να ασκήσει το επάγγελμα της δικηγόρου στη γενέτειρά της αναπτύσσοντας από τότε έως σήμερα πολύπλευρη επαγγελματική και κοινωνική δράση.

Κοινωνική Δράση / Συμμετοχή στα κοινά

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ανθρωποκεντρικά, αυτοδιοικητικά, πολιτιστικά και τουριστικά ζητήματα της περιοχής της, ενώ έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών φορέων επί σειρά ετών.

Ιδιαίτερη επίσης είναι η ενασχόλησή της με την Ιστορία Τέχνης με πολύμηνη εκπαίδευση στον Οίκο Christie’s.

Ως μέλος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων επί Δημαρχίας Παναγιώτη Δαλακλείδη, εκτός άλλων, συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση φεστιβάλ φιλαρμονικών από όλη την Ελλάδα (1998) για τον εορτασμό των 50 ετών από την Ίδρυση της Φιλαρμονικής.

Επετειακό Φεστιβάλ Φιλαρμονικών: 50 Χρόνια από την Ίδρυση της Φιλαρμονικής Κορίνθου

Επί σκηνής η Φιλαρμονική Μεσολογγίου με τον μαέστρο Χρήστο Βλαχογιάννη (Ιούν. Ιούλ. 1998)

Ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού/Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων (ήδη ΚΕ.Π.Α.Π.) επί Δημαρχίας Θωμά Θωμαϊδη και στις δύο θητείες του συμμετείχε ενεργά στη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων πολιτισμού και στη διοργάνωση πλείστων όσων εκδηλώσεων, ενώ ήταν μέλος και της 3μελούς Επιτροπής-αρμόδιας για τη λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η οποία με πρωτοβουλία της θέσπισε την ετήσια Ομαδική Έκθεση των Κορινθίων Ζωγράφων.

H 1η Ομαδική Έκθεση Κορινθίων Ζωγράφων-Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου 20.11.1999

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου (2011-13) και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. εισήγαγε για πρώτη φορά στις δράσεις των συλλόγων τη θεατρική αγωγή με πολλά οφέλη για τη ψυχοπνευματική υγεία των παιδιών, αλλά και με θεατρικές μαθητικές παραστάσεις που άφησαν εποχή και ιδίως συγκίνησαν και ομόρφυναν τη ζωή των παιδιών της βαθιάς οικονομικής κρίσης της Ελλάδας (Ελληνικός Κινηματογράφος/Λυσιστράτη σε σκηνοθεσία και διδασκαλία της Αδαμαντίας Κουμπάρου, κα), ενώ επανέφερε στα σχολεία του κέντρου της πόλης τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, την καταργημένη τότε Χριστουγεννιάτικη Εορτή με ευφάνταστα δρώμενα και πλούσιο χριστουγεννιάτικο στολισμό σε όλο το σχολείο, τις εκθέσεις βιβλίων και χειροτεχνιών των παιδιών κ.α. με παρουσία άνω των 400 ατόμων (παιδιών, δασκάλων και γονέων) αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη στα επόμενα Δ.Σ..

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης

στη μνήμη του τελευταίου Ιερολοχίτη στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα (23.10.2022)

Ως βασικό μέλος, κατά τα εφηβικά και μετεφηβικά χρόνια της, στα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών της τότε Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και Δασκάλας παραδοσιακών χορών Νίκης Σούκουλη-Φούφα, διοργάνωσε το 2016με πρωτοβουλία της, αλλά και με τη συγκινητική ανταπόκριση και συνδρομή 20μελούς ομάδας συγχορευτριών/συμμαθητριών της τιμητική βραδιά παραδοσιακών χορών για την εν  ζωή ακόμη τότε δασκάλα τους με ηχηρό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, η οποία ενθυμήθηκε το σπουδαίο έργο της πρωτοπόρου για την πόλη της Κορίνθου δασκάλας.

Σήμερα είναι μέλος της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, Μέλος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης «Αλκυονίδες», Μέλος της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ, πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού  Συλλόγου «Αναγέννηση Βραχατίου», τ.Μέλος του Τμήματος Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού.

Με τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο

στο 1ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Τον Οκτώβριο του 2022, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος της ανέθεσε τη διοργάνωση της επικοινωνίας και επανασύνδεσης της Κορίνθου για πρώτη φορά με τις αποικίες της!

Το σπουδαίο αυτό έργο υλοποιήθηκε σε πρώτο στάδιο με τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με θέμα «Κόρινθος, μητρόπολη και αποικίες» και του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση, το οποίο έλαβε χώρα με απόλυτη επιτυχία στην Κόρινθο από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023 με τη συμμετοχή 200 περίπου νέων, αυτοδιοικητικών και επιστημόνων από τις Συρακούσες, το Φιέρι, την Κέρκυρα, το Αντίρριο και τη Λευκάδα θέτοντας γερές βάσεις για έναν ετήσιο θεσμό πολιτισμού, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση της αδελφοποίησης της Κορίνθου με τις Συρακούσες!

Με την ομάδα του Palazzolo Acreide-Συρακούσες

 στο 1ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Ως αρθρογράφος επί θεμάτων τόσο του επιστημονικού ενδιαφέροντός της, όσο και γενικής φύσεως, δημοσιεύει τις απόψεις της και τις προτάσεις της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και στον τύπο, όπως στην τοπική έντυπη και ηλεκτρονική εφημερίδα «Η Φωνή της Κορινθίας» διατηρώντας σε μόνιμη βάση τη σελίδα της πολιτιστικής επιφυλλίδας.