Τε. Ιούν 26th, 2024

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορινθίας: Εορτή λήξης του σχολικού έτους με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, συμμετείχε την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στην καλοκαιρινή εορτή λήξης του σχολικού έτους των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορινθίας που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η γιορτή, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα τα χρώματα, ξεκίνησε με την παράσταση των μαθητών, «Χρωματίζοντας το ουράνιο τόξο».

Οι μαθητές πραγματοποίησαν δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια, στους τρεις σταθμούς δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες αφορούσαν αθλοπαιδιές, δημιουργία κορνίζας και δημιουργία καλοκαιρινού πανό. Οι μαθητές με το αίσθημα της συμμετοχικότητας και της ομαδικότητας, έδειξαν τις δεξιότητες που απέκτησαν και τα έργα που δημιούργησαν, στέλνοντας το μήνυμα, πως το δικαίωμα της δημιουργίας και της εκπαίδευσης ανήκει σε όλους.

Στη δράση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Οικονομάκου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κα Παπούλια καθώς και στελέχη της Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης.

Στο πλαίσιο της γιορτής δόθηκε η ευκαιρία γνωριμίας με την Διευθύντρια του σχολείου, κα Κόντη Αλεξία, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κορινθίας, κ. Αθανάσιο Τσαντήλα, συζητήθηκαν θέματα του σχολείου και τέθηκαν οι βάσεις μελλοντικής συνεργασίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υιοθετεί πρακτικές, που η εφαρμογή τους καλλιεργεί τον συμπεριληπτικό τρόπο σκέψης και δράσης μέσα στην κοινωνία.