Πα. Μαρ 29th, 2024

Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κόρινθο στις 16 Μαρτίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Κόρινθο στις 16 Μαρτίου «Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

Θα μιλήσει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης

«Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές παροχές για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Ο ρόλος των τοπικών αρχών, των κοινωνικών εταίρων και των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και στην οποία θα μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρες 11.00 έως 14.30 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54, Κόρινθος, Τ.Κ. 20100).

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. υλοποιεί την Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, “ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ”», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας..

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 10 (Π.Ε. 10), «Διεκδικούμε Μαζί» από την ομάδα έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ.