Πε. Μαρ 28th, 2024

Η αγροτική παραγωγή της Κορινθίας καταστρέφεται και η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την περασμένη Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, στην λαϊκή συνέλευση για το νερό των κατοίκων του πρώην δήμου Άσσου – Λεχαίου, ο κόσμος έφυγε απογοητευμένος γιατί δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την λύση του προβλήματος, ούτε από την κυβέρνηση την οποία εκπροσώπησε ο υφυπουργός κος Δήμας, ούτε από την περιφέρεια την οποία εκπροσωπούσεη αντιπεριφερειάρχης κα Κόρκα, ούτε από τον δήμο τον οποίο εκπροσώπησεο δήμαρχος Κορινθίων κος Νανόπουλος.

Οι μόνες λύσεις που προτάθηκαν ήταν από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δηλαδή τον βουλευτή Γ. Ψυχογιό, και τους πρώην Γενικούς Γραμματείς Χ. Κασίμη και Γ. Δέδε.

Την επόμενη μέρα της συγκέντρωσης δεκαεννέα εργαζόμενοι, χειριστές μηχανημάτων του έργου στο Φράγμα του Ασωπού, έλαβαν την απόλυσή τους.Το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο της Πελοποννήσου μπήκε σε στασιμότητα λόγω της πολιτικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης. Κανείς πλέον δεν γνωρίζει αν, πότε και πώς  θα επανεκκινήσει.

Ταυτόχρονα, άρχισε η παραφιλολογία και η μεταφορά του προβλήματος από τις άμεσες λύσεις για το νερό, στις περσινές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Τα γνωστά ‘παπαγαλάκια’ μιας κυβέρνησης που παραπαίει, συμπαρασύροντας μαζί της και τον πρωτογενή τομέα, έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να πιεστούν οι εκτιμητές για να βάλουν ζημιές από βροχόπτωση και μάλιστα να συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε αυτό.

Για να τελειώνουμε με  τις λογικές της κυβέρνησης, που ψάχνει πάντα να ρίξει κάπου αλλού τις ευθύνες και ειδικά  όταν πρόκειται για την πιο ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, δηλώνουμε ότι:

  1. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παλεύει να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες της Κορινθίας.
  2. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρότεινε για τις μη καλυπτόμενες από τον ΕΛΓΑ ζημιές να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Αρωγής, για να αποζημιωθεί όλη η ζημιά και όχι να πάρουν ψίχουλα οι παραγωγοί.
  3. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ζήτησε να δοθεί σε όλους Deminimis λόγω επιπτώσεων των κρίσεων στην εμπορία.
  4. Όλα τα παραπάνω ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τα πρότεινε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κο Γεωργαντά, ο οποίος αν και δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει μέχρι 30 Οκτωβρίου, ακόμα δεν έχουμε ακούσει τη φωνή του, ενώ, από την άλλη, ο κος Δήμας στην συνέλευση της Κυριακής δήλωσε ότι οι ζημιές από την ανομβρία είναι εκτός κανονισμού ΕΛΓΑ.
  5. Γι’ αυτό και ο βουλευτήςμας Γ. Ψυχογιός κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση, ώστε ο υπουργός να αναγκαστεί να απαντήσει στη Βουλή.

Για το θέμα του νερού, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρότεινε επίσπευση των εργασιών του φράγματος του Ασωπού, άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΑΟΣΑΚ, λόγω συνθηκών έκτακτης ανάγκης, σύνδεση του φράγματος με το υφιστάμενο δίκτυο του ΑΟΣΑΚ και επίσπευση των διαδικασιών για χρήση του νερού των βιολογικών καθαρισμών στην άρδευση.

Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί. Καταστρέφεται η αγροτική παραγωγή της Κορινθίας και η κυβέρνηση σε πανικό προσπαθεί να δικαιολογήσει την ανικανότητα της.

Δυστυχώς, αν η μέρα των εκλογών δεν επισπευστεί ώστε να ηττηθεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική αυτής της κυβέρνησης, δεν θα απομείνει τίποτα στην Κορινθία για να σωθεί.

Ας εκμεταλλευτούν τον χρόνο που τους απομένει για να στηρίξουν τους αγρότες στην Κορινθία, αντί να παίζουν ΜΟΝΟΠΟΛΗ με τα μεγάλα συμφέροντα και να μοιράζουν χρήματα στα δικά τους παιδιά.