Πα. Απρ 19th, 2024

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Το απόγευμα της Κυριακής, 9 Απριλίου 2023, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, εκκινώντας την σειρά των Ι. Ακολουθιών της Αγίας και Μ. Εβδομάδος, που έχουν σκοπό τη βίωση των Θείων Παθών του Κυρίου και την προετοιμασία των Χριστιανών για την Αγία Ανάσταση.

Στην σύντομη ομιλία του προς τους παρισταμένους ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε για την πνευματική ένωση των πιστών με τον Νυμφίο της Εκκλησίας Χριστό, ως ένα πρότυπο αδιατάρακτου και θυσιαστικού γάμου. Προέτρεψε δε όλους να μην αφήσουν να περάσουν ανεκμετάλλευτες αυτές οι ημέρες αλλά να καταστούν σε πνευματική εγρήγορση, ώστε να έχουν καλό Πάσχα, δηλαδή, να περάσουν από την αμαρτία στην δικαίωση και την Ανάσταση!

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Κιάτου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στον Ιωσήφ τον Πάγκαλο, ως προτύπωση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς και στο θαύμα της «ξηρανθείσης συκής» μεταφέροντας ταυτόχρονα τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας στους παρισταμένους πιστούς!