Πα. Μάι 3rd, 2024

Η απάντηση του Δημάρχου Κορινθίων Ν.Σταυρέλη στην ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Έκπληκτοι διαβάζουμε ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης για το χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου στο στρατόπεδο Κορίνθου, τον οποίο ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί προσωρινά η χρήση νομίμως.

-Πού είδαν παραβίαση της πολεοδομικής μελέτης;

Δεν γνωρίζουν ότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει γίνει ΦΕΚ;

Και για ποιά μελέτη μιλάνε ; Αυτή που δεν τη δέχονται και έχουν διαφωνήσει σε όλα;

-‘Οτι εχω δηλώσει προεκλογικά και μετεκλογικά ισχύει στο απόλυτο. Μέσα στο Φεβρουάριο φέρνουμε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για διαπαραταξιακή επιτροπή διεκδίκησης όλου του στρατοπέδου. Δεν αλλάζουμε άποψη. Κάντε μερικές ημέρες υπομονή. (Εκφράσεις “κάνετε συμφωνίες ερήμην του κορινθιακού λαού” είναι βαριές και δεν περιποιούν τιμή σε κανένα).

Το τίμημα δεν το γνωρίζουμε ακόμα, ούτε έχουμε κλείσει το θέμα. Δηλώνουμε ότι αν δεν είναι συμφέρον για το Δήμο δεν θα το δεχθούμε.Έτσι απλά.

-Για ποιές εγκαταστάσεις μιλάτε; Δεν γνωρίζετε ότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα κτίρια οχημάτων του στρατού που εχρησιμοποιούντο προ 12 ετών; Αυτές θα χρησιμοποιήσουμε. Μόνον αυτόνομη περίφραξη προσωρινά θα κάνουμε. Τίποτα άλλο.

Ποιά περιοχή του στρατοπέδου υποβαθμίζεται; Έχετε επισκεφθεί ποτέ το χώρο να δείτε ιδίοις όμμασι την κατάσταση; Αυτό προφυλάσσουμε. Δεν γνωρίζετε ότι το στρατόπεδο εδώ και 10 χρόνια χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των δεκάδων απορριμματοφόρων, των μηχανημάτων πάσης φύσεως (μπολντόζες, τσάπες κλπ) αλλά και την αποθήκευση των υλικών προμηθειών και όχι μόνον;

Μιλάτε για Πράσινο αλλά όταν ήλθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2022 για να εξετάσει την ένστασή μας, η οποία σημειωτέον έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την δημιουργία ενός υπερτοπικού πάρκου αναψυχής πλέον των 20 στρεμμάτων, δεν είδα να τη στηρίζετε.

-Ένας νέος χώρος εγκατάστασης στοιχίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ και αυτό πάμε να αποφύγουμε προς το παρόν. Αν χρειαστεί ανάγκη θα το κάνουμε. Αλλά εξαντλούμε όλα τα δεδομένα προς το συμφέρον του δημότη μας. Αυτό θα κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή.

-Ναι αυτό είναι το όραμά μας κύριοι για την πόλη. Να βγάλουμε τα συνεργεία και τα οχήματα από τον οικιστικό ιστό της πολης στην σημερινή οδό Αδειμάντου. Ικανοποιούμε το αίτημα όλων των κατοίκων της πόλης με πράξεις και όχι με λόγια Και χωρίς κόστος επίσης. Γι αυτό μας επέλεξε ο κορινθιακός λαός στη διοίκηση του Δήμου.

-Σας περιμένουμε με εποικοδομητικές προτάσεις στο Συμβούλιο και με ρεαλισμό για την διεκδίκηση όλου του στρατοπέδου.

Καλό αγώνα.