Πα. Μαρ 29th, 2024

Η γιαγιά από τη Γορτυνία που συγκίνησε έναν πυροσβέστη!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η γιαγιά απο τη Γορτυνία που συγκίνησε έναν πυροσβέστη!

Είναι σχεδόν 78 ετών και τρελαίνει με το χαμόγελό της τους οδηγούς και τους επισκέπτες που εισέρχονται στο χωριό Λιβαδάκι Γορτυνίας, επί της Εθνικής Οδού Πύργου – Τρίπολης.

Κάθεται σε μια καρέκλα και με το που περνάει κάποιο όχημα σηκώνεται και δείχνει με χαμόγελο και χάρη τα προϊόντα της στους οδηγούς. Πότε γνήσιο μέλι, πότε χόρτα και πότε λαχανικά!

Η ιστορία της γιαγιάς Μαρίας δεν είναι πρόσφατη.

Αυτή τη δραστηριότητα την κάνει αρκετό καιρό πάντα με το χαμόγελο και την καλή καρδιά. Και η ίδια όμως πρόσφατα, όπως και όλοι οι κάτοικοι στο Λιβαδάκι, βίωσε με το χειρότερο τρόπο τη καταστροφή αφού η μεγάλη δασική πυρκαγιά της Γορτυνίας έκαψε το μεγαλύτερο μέρος των κτημάτων της και την άφησε χωρίς παραγωγική δραστηριότητα και οικονομική υποστήριξη.

Η γιαγιά ”σύμβολο” διαμένει μόνιμα στο Λιβαδάκι με τον αδελφό της και την πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει ωστόσο οι δικοί της άνθρωποι είναι πάντα στο πλευρό της σε ότι χρειαστεί.

Πρόσφατα η γιαγιά Μαρία, συγκίνησε με το τρόπο της και την αγάπη της, τη καλή της καρδιά και το χαμόγελό της και έναν πυροσβέστη που βρέθηκε στις πυρκαγιές των περασμένο Αύγουστο ενώ αυτές τις μέρες επισκέπτεται συχνά τη περιοχή για την καταγραφή των εδαφών λίγους μήνες μετά τις πυρκαγιές ώστε να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα υποστήριξης – αναδάσωσης και ανάπτυξης του παραγωγικού τομέα αφού το 90% των ελαιόδεντρων έχουν καεί ολοσχερώς.

Ο νεαρός πυροσβέστης γνώρισε από κοντά την γιαγιά, αγόρασε όλο το μέλι που είχε μαζί της, ενώ φρόντισε να της γεμίσει και το σπιτικό της με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για αρκετό διάστημα.

Μια πολύ όμορφη και συγκινητική πράξη αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης σε αυτούς τους ανθρώπους. Κανείς δε πρέπει να τους αφήνει μόνους ειδικά μετά από μια τόσο μεγάλη καταστροφή που τους στέρησε για πολλές μέρες το χαμόγελο και τη χαρά να κοιτάζουν τη γη τους καταπράσινη ενώ πλέον τίποτα δεν θυμίζει την υπέροχη καταπράσινη γορτυνιακή γη του περασμένου Καλοκαιριού.

Το μαύρο κυριαρχεί παντού…όχι όμως στα χαμόγελα τέτοιων ανθρώπων!

Η γιαγιά απο τη Γορτυνία που συγκίνησε έναν πυροσβέστη!
Η γιαγιά απο τη Γορτυνία που συγκίνησε έναν πυροσβέστη!
Η γιαγιά απο τη Γορτυνία που συγκίνησε έναν πυροσβέστη!

Κείμενο, ρεπορτάζ, φωτογραφίες: Θάνος Χουλιάρας

arcadiaspot.gr