Πε. Μαρ 28th, 2024

Η Ιουλιάννα Κοντονή για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου του LEN TROPHY (Ηχητικό)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ευρεία αποδοχή και στήριξη λαμβάνει η ομάδα γυναικών του Εθνικού Πειραιά, με αφορμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου του LEN TROPHY, καθώς πλήθος κόσμου και φυσικά συναδέλφων στα ΜΜΕ, αναγνωρίζει το ιστορικό επίτευγμα του «Αυτοκράτορα», που στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

Το gazzetta.gr και το Podgazzt με τον Δημήτρη Ντζάνη φιλοξένησαν την περιφερειακό του Εθνικού, Ιουλιάννα Κοντονή, η οποία μίλησε για τον ευρωπαϊκό τίτλο, τους δύο τελικούς με τη Ντουναουιβάρος, τον «κυανόλευκο» κόσμο, καθώς και για τις μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που συνεχίζονται σε αμείωτο ρυθμό.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους για την προβολήτ της επιτυχίας μας!

Ακούστε το απόσπασμα: 

Μετά το 12-8 του πρώτου τελικού κόντρα στην ουγγρική ομάδα, οι παίκτριες της Αντιγόνης Ρουμπέση επικράτησαν και στη δεύτερη αναμέτρηση, στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ», με 14-9 και «σφράγισαν» την κατάκτηση του τροπαίου.   

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Εθνικός αναδεικνύεται κυπελλούχος Ευρώπης- η πρώτη ήταν το 2010- και έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που έχει στη συλλογή της δύο LEN Trophy. Αυτό είναι το 14ο τρόπαιο της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις πόλο γυναικών. 

Από την αρχή της αναμέτρησης οι παίκτριες του Εθνικού δεν άφησαν περιθώριο στις αντιπάλους τους. Προηγήθηκαν με 5-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και 8-4 στο ημίχρονο. Η Ντουναϊσβάρος προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά στην τελευταία περίοδο, αλλά ο Εθνικός έφτασε στη νίκη με 14-9 και αμέσως ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τροπαίου.