Πα. Απρ 19th, 2024

Η Καλλιόπη Σπανού αναλαμβάνει υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Καθήκοντα υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει η κυρία Καλλιόπη Σπανού.

Η Καλλιόπη Σπανού είναι πανεπιστημιακός, η οποία διετέλεσε Συνήγορος του Πολίτη τη περίοδο 2011 έως 2015. Επίσης, είναι καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Université de Picardie) στη Γαλλία (DEA Science Administrative), όπου και έλαβε τον τίτλο του Docteurd’Etat στην Πολιτική Επιστήμη με ειδίκευση στη Διοικητική Επιστήμη (Mention Très Honorable).

Στη διάρκεια των σπουδών της έλαβε υποτροφίες από το Ίδρυμα Στασινοπούλου και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ΝΑΤΟ). Η διατριβή της τιμήθηκε με επιχορήγηση για έκδοση από το γαλλικό κράτος.

Διδάσκει στο Τμήμα ΠΕΔΔ του ΕΚΠΑ από το 1989, ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο της Amiens, στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ και στο Πανεπιστήμιο των Βερσαλλιών.

Δίδαξε για αρκετά χρόνια στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, ενώ επίσης ήταν σύμβουλος στο Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η Καλλιόπη Σπανού υπηρέτησε αναπληρώτρια συνήγορος του πολίτη για τις σχέσεις πολιτών-κράτους από το 2003 έως το 2011. Ορίστηκε η κύρια Συνήγορος το Σεπτέμβριο του 2010 μετά τη παραίτηση του Γιώργου Καμίνη. Εξελέγη ως Συνήγορος του Πολίτη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 13 Μαΐου 2011 και ανέλαβε τα καθήκοντα της στις 13 Ιουλίου 2011.

Η ορκωμοσία της θα γίνει την Κυριακή, στις 18.00.