Πα. Μαρ 29th, 2024

Η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς σε μια εκ βαθέων συζήτηση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου (ηχητικό)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Μια συζήτηση – κατάθεση ψυχής και παράλληλα ένα μάθημα ζωής για όλους.

Η Αλέκα Ψαράκου και η Ιωάννα Παλιοσπύρου έχουν αναπτύξει -μετά την τραγωδία που βίωσε η καθεμία- μια φιλία και σ΄ αυτή τους τη συνάντηση εξομολογούνται από πού αντλούν ψυχική δύναμη για να αγωνιστούν εναντίον κάθε είδους βίας προς τις γυναίκες.

Η Αλέκα Ψαράκου είναι γνωστή στο πανελλήνιο ως «η μητέρα της Γαρυφαλλιάς», που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Είναι καλεσμένη της Ιωάννας Παλιοσπύρου σε μια εκ βαθέων συζήτηση για τον τρόπο που βιώνει το πένθος της -«με αξιοπρέπεια και γαλήνη»- για την καθημερινότητά της με τα υπόλοιπα τρία παιδιά της και για τον αγώνα της να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες. Μια συγκλονιστική εξομολόγηση δύο γυναικών που, παρά τη δοκιμασία τους, αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Η Αλέκα Ψαράκου, η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο, σε μια συζήτηση με την Ιωάννα Παλιοσπύρου για την ψυχική δύναμη που την κάνει να αγωνίζεται ώστε να μην υπάρξουν άλλες γυναικοκτονίες.

Εξηγεί γιατί βιώνει το πένθος για το παιδί της με γαλήνη και απευθύνει κάποια ερωτήματα στην άλλη πλευρά – την οικογένεια των θυτών. Οι δύο γυναίκες εξομολογούνται επίσης τις στιγμές που τις ένωσαν με βαθιά αγάπη και εκτίμηση και μεταφέρουν ένα κοινό μήνυμα προς τα κορίτσια που φοβούνται αλλά κυρίως προς τα αγόρια, που θα πρέπει να κοιτάξουν καλά μέσα τους και να ξεριζώσουν τη βία.