Πε. Απρ 25th, 2024

«Η Ουκρανία είναι η αυλή του σπιτιού μας!» – Γράφει η Φιορέλα – Μαριάννα Φεράϊ

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Η Ουκρανία είναι η αυλή του σπιτιού μας!» – Γράφει η Φιορέλα – Μαριάννα Φεράϊ. ( Προσωπική ανάλυση, με ουδέτερη θέση ως προς τις χώρες που έχω αναφέρει στο άρθρο.)

Όσο περνάει ο καιρός είναι καταφανές ότι δεν υπάρχει διάθεση για μια ειρηνευτική λύση, γιατί τα κράτη που είναι υπεύθυνα για την πιθανή εύρεση μιας μέσης λύσης έχουν κρεμάσει το κουστούμι και την γλώσσα της διπλωματίας και φέρονται με την γλώσσα ακραίων οπαδών, δύο ορκισμένων εχθρικών ομάδων. 
Επιπλέον, μαζί με αυτούς, ακόμη κι η ενημέρωση έχει φορέσει τη μαντήλα ενός καλοκουρδισμένου κλόουν.

Η αλήθεια, όμως είναι μία. Συγκεκριμένα, θυμίζει το μακρινό παρελθόν του 1939, καθόλου κατά τύχη, η ιδεολογία παραμένει ίδια, το σενάριο και αυτό ίδιο, οι ηθοποιοί μόνο έχουν αλλάξει. Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι ας βγει κάποιος να με διαψεύσει, τεκμηριωμένα. 
Για ένα πράγμα είμαι βέβαιη ότι θα έρθει η ώρα που ο Μπάιντεν και ο Πούτιν θα ξανασυναντηθούν, στο υποτιθέμενο τραπέζι της διπλωματίας, παρόλο που ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες ο ένας για τον άλλο. Με μία διαφορά μόνο. Έχοντας φορέσει και οι δύο τις μάσκες της υποκρισίας και ταυτόχρονα υποβιβάζοντας και την νοημοσύνη μας. 

Γιατί ας μην ξεχάσουμε ότι ο Πούτιν δεν είναι ούτε ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσεϊν, ούτε ο πρώην πρόεδρος της Λιβύης Καντάφι, ούτε κάποιος από τους προέδρους του Αφγανιστάν, αλλά και ούτε ο νυν πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ που είχαν την μοιραία τύχη να τους λιθοβολήσουν στις κεντρικές πλατείες των δικών τους χωρών, ακόμα και να τους κρεμάσουν, όπως έπραξαν με τον πρόεδρο του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν. 

Ο Πούτιν είναι ο πρόεδρος μίας χώρας 150 εκατομμυρίου πληθυσμού μίας χώρας που πολλά κράτη – μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης είναι εξαρτημένα για διάφορες πρώτες ύλες εισαγόμενες από τη Ρωσία που καμιά άλλη χώρα δεν έχει την δυνατότητα να τα αναπληρώσει. Είναι ο πρόεδρος που διαθέτει το ένα τρίτο της έκτασης της γης. Είναι ο πρόεδρος που διαθέτει πάνω από 6000 πυρηνικές κεφαλές που είναι ικανές να ανατινάξουν όχι μια αλλά τρεις φορές τον πλανήτη και αυτό δεν είναι στο συμφέρον κανενός μεγάλου αφεντικού.

Και έτσι είναι τελείως φυσικό ο πρόεδρος Μπάιντεν να μην έχει την ισχύ να τον αποκαλεί τον Πούτιν ως εγκληματία πολέμου όπως έκαναν οι πρώην όμοιοι του με τους προέδρους των χωρών που έχω αναφέρει παραπάνω και για τον υποτιθέμενο αυτόν λόγο τους οδηγούσαν στην κρεμάλα.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι ο Πούτιν ακόμα και χαμένος θα κερδίσει στην Ουκρανία. Αναρωτηθήκατε ποτέ έστω και επιφανειακώς, τι θα γίνει αν χάσει η Ουκρανία μαζί ταυτοχρόνως και η Δύση; Τι θα γίνει αν κερδίσει η Ρωσία;Τι θα γίνει αν κερδίσει η Ουκρανία;

Αυτό που δεν θέλω να φανταστώ με τίποτα και ταυτόχρονα, ελπίζω είναι να μην είναι η Ουκρανία η αρχή ενός ντόμινο εξελίξεων στην Ευρώπη.