Τρ. Ιούν 18th, 2024

Η περιφερειακή αρχή αρνήθηκε να συζητηθεί η πιεστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το ατύχημα στον Ισθμό της Κορίνθου!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ούτε για συζήτηση σαν έκτακτο θέμα προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου,  δεν δέχτηκε να θέσει η περιφερειακή αρχή της ΝΔ, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ισθμό μετά την καταστροφή της γέφυρας από την πυρκαγιά που προκάλεσε η ανατροπή του βυτιοφόρου!

Τα κατά τα άλλα λαλίστατα στελέχη της Περιφερειακής αρχής, αρνούνται όχι μόνο να πάρουν μέτρα, αλλά ακόμα και να συζητήσουν μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το λαό της περιοχής από  τα προβλήματα που έχουν προκύψει!

Εργαζόμενοι στις βιομηχανίες και στις επιχειρήσεις, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν παράκαμψη ακόμα και 50 χιλιομέτρων! 

Οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν διέξοδο δεν έχουν αποκατασταθεί, αφού βρίσκονται σε διαδικασία συντήρησης εδώ και χρόνια. 

Βάση δηλώσεων στελεχών της περιφέρειας και το  Δημάρχου Λουτρακίου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης  ενημερωθήκαμε ότι η αποκατάσταση των βυθιζόμενων γεφυρών  θα αργήσει. Παράλληλα  δήλωσαν ότι μια λύση που συζητιέται και αφορά το άνοιγμα της Ολυμπίας Οδού στο ύψος των διοδίων της Κορίνθου δεν είναι αρμοδιότητα Δήμου – Περιφέρειας αλλά του Υπουργείου.

Φαίνεται ότι όλοι συμφωνούν πως μοναδικό μέτρο που θα μπορούσε να ανακουφίσει άμεσα είναι η σύνδεση παλιάς Εθνικής Οδού και αυτοκινητόδρομου στο ύψος των διοδίων. Το να κρύβεται η περιφερειακή αρχή και τα στελέχη της στα τοπικά ΜΜΕ  να επικαλούνται ζητήματα νομιμότητας ή μη αρμοδιότητας δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της. Να πάψει να πλέκει το εγκώμιο  για την αποτελεσματικότητά της Ολυμπίας Οδού, να απαιτήσει άμεσα μέτρα μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας και μέχρι τότε να βρεθούν άμεσες λύσεις ανακούφισης όπως η σύνδεση στο ύψος των διοδίων χωρίς επιβάρυνση.