Κυ. Μάι 5th, 2024

Η πρώτη συνέντευξη του Αννίβα Παπακυριάκου μετά τις εκλογές (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος.

Στην συνέντευξη, στην οποία έδωσε το παρών o Γιάννης Στεφανής απο το Korinthostv, ο Νίκος Νικολόπουλος από τον Δίολκο radio 105,6 και την Πρώτη news Κορινθίας και η Γιώτα Αθανασούλη από την εφημερίδα «Γνώμη Πολιτών», ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά σε ό,τι παρέδωσε από «κλειδωμένα» και χρηματοδοτημένα έργα με τη λήξη της θητείας του, αλλά και στις πρώτες εκτιμήσεις και εντυπώσεις του από τη νέα δημοτική αρχή.

Απάντησε σε όλα όσα γράφτηκαν από την πλευρά του νέου δημάρχου Βέλου-Βόχας Θανάση Μανάβη, περί «μηδενικών ταμείων», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι λασπολογούν ακόμη και τώρα».

Αναφέρθηκε στο θέμα του «άδειου γραφείου» για το οποίο κατηγορήθηκε από την νέα δημοτική αρχή ότι παρέδωσε και εξήγησε με σκωπτική και σαρκαστική διάθεση, πως πήρε από το γραφείο του δημάρχου τα προσωπικά του αντικείμενα όπως ήταν φυσικό!

Αναφερόμενος στα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που άφησε ως «προίκα» και παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή, είπε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2024 είναι ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 33 εκατομμύρια ευρώ, ποσά που έχουν αυξηθεί σημαντικά χάρη στις χρηματοδοτήσεις που είχε πετύχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατά τη θητεία του.

Απαρίθμησε αναλυτικά τα έργα τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί είτε από το Πράσινο Ταμείο, είτε από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τόνισε ότι ειδικά για την μεγάλη χρηματοδότηση του ταμείου Ανάκαμψης που αφορά την πλήρη ψηφιοποίηση των δικτύων ύδρευσης η νέα δημοτική αρχή πρέπει να κινηθεί τάχιστα για να μην χαθούν τα χρήματα.

Μίλησε για την άψογη συνεργασία που είχε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα κλειδωμένα έργα ανάπλασης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Βραχατίου, όπου ήδη ολοκληρώθηκε ο φωτισμός.

Τόνισε ότι τα έργα αυτά απαιτούν από τη νέα δημοτική αρχή να δράσει και να φροντίσει να ολοκληρωθούν έγκαιρα, συνεχίζοντας την παράδοση της καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναφέρθηκε στις απευθείας αναθέσεις και στην δαιμονοποίησή τους, την οποία είχε εφαρμόσει ο κ. Μανάβης και οι συνεργάτες του πριν τις εκλογές και αναρωτήθηκε αν θα συνεχίσουν και τώρα ως δημοτική αρχή να τις δαιμονοποιούν.

Έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Υδατόπυργου Βραχατίου, την επισκευή του οποίου, ως έργο ανέθεσε ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο και έγινε αμέσως θέμα δριμείας κριτικής από την τότε αντιπολίτευση, αλλά σήμερα ο κ. Μανάβης και οι συνεργάτες του χαίρονται και καμαρώνουν γι’ αυτό. Διεξοδικά αναφέρθηκε στο θέμα του νερού και απαρίθμησε τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που είχε εξασφαλίσει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ως δήμαρχος Βέλου-Βόχας.

Άσκησε κριτική στον νέο δήμαρχο και στις κινήσεις του με την υπογραφή εγγράφων σε φωτογραφίες, εγγράφων που όπως τόνισε δεν λένε τίποτα και δεν σημαίνουν τίποτα, παρά απλώς παρακαλούν τους πάντες «δώστε μας νερό».

Τόνισε ότι η εξασφάλιση νερού για τον δήμο Βέλου-Βόχας είναι μια δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται πολλή δουλειά και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού και σημείωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν εξασφαλίσει μεγάλα έργα τα οποία έχουν ήδη δημοπρατηθεί και άλλα που είναι «κλειδωμένα» και χρηματοδοτημένα όπως το έργο, προϋπολογισμού 1,25 εκατ. ευρώ για την «μεταφορά νερού από τις πηγές της Στυμφαλίας».

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στις ενέργειες που ο ίδιος είχε κάνει το φθινόπωρο του 2023 και εξασφάλισε από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο κλειστή πρόσκληση 720.000€ για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από γεώτρηση (ιδιοκτησίας Καρυώτη) στην Αρχαία Κόρινθο, έργο το οποίο πρέπει να τρέξει και να υλοποιήσει η παρούσα δημοτική αρχή για να μην χαθεί η χρηματοδότηση.

Σημείωσε ότι εκτός από τις χρηματοδοτήσεις που είναι ήδη εξασφαλισμένες και πρέπει να προχωρήσουν είτε στην εγκατάσταση μόνιμου αναδόχου, είτε στη δημοπράτηση, υπάρχουν άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ δυνητικές χρηματοδοτήσεις που η νέα δημοτική αρχή μπορεί να «κλειδώσει» με συγκεκριμένες κινήσεις.

Κλείνοντας και απαντώντας στις ερωτήσεις των παριστάμενων δημοσιογράφων τόνισε ότι παραμένει ενεργός, δηλώνει παρών, γιατί όπως είπε «αυτόν τον τόπο τον αγαπάω, έχω επενδύσει εδώ και 13 χρόνια τον παλέψαμε στα πιο δύσκολα αυτοδιοικητικά χρόνια», ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τον τρόπο που διοικείται σήμερα ο δήμος Βέλου-Βόχας από «κάποιους ανθρώπους που παίζουν τον διοικητή», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι για κάθε θέμα ξεχωριστά θα επανέρχεται με συνεντεύξεις και θα ενημερώνει τους δημότες ενώ απαντώντας για τα αίτια της ήττας κάλεσε τους δημοσιογράφους να «ψάξουν τι έχει γίνει στο δήμο μας. Ξέρω τι φταίει. Ψάξτε να δείτε τι έχει γίνει στο δήμο μας»!