Τρ. Απρ 16th, 2024

Η σημασία και η χρήση Ιμάντας Poly-v σε ένα αυτοκίνητο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η σημασία και η χρήση των ζωνών Poly-v σε ένα αυτοκίνητο:

Ο ιμάντας poly v του οχήματός σας (που αναφέρεται επιπλέον ως σερπεντινένιος ιμάντας, ιμάντας πολλαπλών νευρώσεων και ιμάντας multi vee) αποτελείται από έναν αδιάκοπο ιμάντα που τροφοδοτεί πολυάριθμα άσχετα μέρη του κινητήρα, συμπεριλαμβανομένου του εναλλάκτη, του σιφωνιού νερού, του συμπιεστή ψύξης, Χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν ισχύ ή δύναμη από το κινητήριο μέρος στο καθορισμένο μέρος.

Τι είναι ο ιμάντας ΣΦ και πώς λειτουργεί:

Ο ιμάντας είναι ένα προσαρμόσιμο εξάρτημα μηχανής που χρησιμοποιείται για την αποστολή ισχύος μεταξύ μιας δέσμης οδοντωτών τροχαλιών ή σωρών.. Περιγράφονται ως ιμάντες με τραπεζοειδή διατομή.Οι ιμάντες σφηνοειδούς σχήματος είναι οι πιο γενικά χρησιμοποιούμενοι ιμάντες, καθώς ο υπολογισμός τους τους κάνει να σφηνώνουν σταθερά στην κατάθλιψη καθώς η πίεση επεκτείνεται. Καθώς ο ιμάντας σφηνώνεται στο αυλάκι, η τριβή μεταξύ του εξωτερικού στρώματος του ιμάντα επεκτείνεται, επιτρέποντας την αποστολή υψηλών δυνάμεων.

Το διευρυμένο πλέγμα περιορίζει την ανεπάρκεια δύναμης μέσω ολίσθησης. Ονομάζονται επίσης ιμάντας κίνησης ράβδου κίνησης ή ιμάντας Gilmer. Ο ιμάντας στροφαλοφόρου άξονα είναι ένας οδοντωτός ιμάντας που εκπληρώνει το ρόλο της αντιστοίχισης των βαλβίδων και του θαλάμου με τους κυλίνδρους και τον στροφαλοφόρο άξονα. Όπως και να έχει, ο ιμάντας στροφαλοφόρου άξονα δεν είναι αισθητός στην ευθεία του κινητήρα και συνήθως καλύπτεται πίσω από ένα κάλυμμα κινητήρα. Προηγουμένως, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν μια αλυσίδα χρονισμού για την επίτευξη ενός παρόμοιου στόχου, ωστόσο υπάρχει ζήτημα αποδοτικότητας.

Οδηγίες βίντεο για την αντικατάσταση του ιμάντα με ραβδώσεις V από το autodoc.gr

Όταν ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον ιμάντα :

Κάθε κατασκευαστής είναι μοναδικός, ωστόσο κανονικά θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 60.000-100.000 μίλια. . Το προτεινόμενο διάστημα για το συγκεκριμένο όχημά σας μπορείτε να το δείτε στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματός σας.Δεδομένου ότι ο ιμάντας στροφαλοφόρου άξονα είναι κατασκευασμένος από ελαστικό υλικό, θα φθαρεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και μακροπρόθεσμα θα σπάσει.

Απ’ ό,τι μπορούμε να πούμε, είναι ουσιαστικά πιο οικονομικό και πιο ασφαλές να τα ανταλλάξετε για προληπτικούς λόγους από το να περιμένετε να χωρίσουν και να σταματήσουν να εργάζονται σε γενικές γραμμές.

Πώς να αλλάξετε

Χρησιμοποιήστε μια υφασμάτινη ταινία εκτίμησης (όχι χαλύβδινη) και διπλώστε την πάνω από τη ζώνη πέρα από τη ζώνη. Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε μια πενιχρή χορδή για να αναλάβετε αυτή την εκτίμηση και να την τοποθετήσετε σε μια χαλύβδινη ταινία για να πάρετε το σωστό μήκος.Στη συνέχεια, για τους ιμάντες “Α” (πλάτος 1/2″) αφαιρέστε δύο βήματα από την εξωτερική εκτίμηση για να επιλέξετε τον κατάλληλο ιμάντα σφηνοειδούς σχήματος.

βήμα 1

πρώτα η ασφάλεια

Αποσυνδέστε την μπαταρία του αυτοκινήτου και θέστε το χειρόφρενο.

βήμα 2

Πριν από την απομάκρυνση του παλιού ιμάντα, κοιτάξτε κάτω από το καπό και γύρω από το διαμέρισμα του κινητήρα για τον ιμάντα διεύθυνσης και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τη ρύθμιση.

βήμα 3

Βεβαιωθείτε ότι ο τεντωτήρας και οι τροχαλίες είναι σε καταπληκτική κατάσταση. Η Entryways προτείνει τη δημιουργία ενός πακέτου ιμάντων ως χαρακτηριστικό ενός επανασχεδιασμού του πλαισίου κίνησης.

βήμα 4

Βεβαιωθείτε ότι ο τεντωτήρας και οι τροχαλίες είναι σε καταπληκτική κατάσταση. Η Entryways προτείνει τη δημιουργία ενός πακέτου ιμάντων ως χαρακτηριστικό ενός επανασχεδιασμού του πλαισίου κίνησης.

βήμα 5

Όταν εξετάσετε πλήρως ολόκληρο το σύστημα κίνησης και αντικαταστήσετε τυχόν καλά χρησιμοποιημένα εξαρτήματα, τοποθετήστε τον νέο ιμάντα όπως υποδεικνύεται από το σκίτσο, την εικόνα ή το γράφημα οδήγησης του ιμάντα.σταθερά σε κάθε Προσεκτικά ρυθμίστε τις νευρώσεις του ιμάντα με τις χαρακιές της τροχαλίας και βεβαιωθείτε ότι ο ιμάντας εφαρμόζει στην τροχαλία. Τρέξτε τα δάχτυλά σας πάνω σε οποιεσδήποτε τροχαλίες που δεν μπορούν να αναφερθούν εξωτερικά για να επιβεβαιώσετε ότι η εγκατάσταση είναι σωστή. Εάν δεν τοποθετηθεί σωστά, ο ιμάντας μπορεί να ανέβει πάνω στην τροχαλία ή να παραλείψει τα αυλάκια, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημιά στον ιμάντα.