Τρ. Απρ 16th, 2024

Η ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Κυρά Βρύση Ισθμίας 

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Τ.Ε Κορινθίας εκφράζει τη θλίψη της για τον άδικο χαμό ενός ακόμα εργάτη στην περιοχή μας, την Κυριακή 31/07/22. Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν συμβεί στα εργοστάσια και στους υπόλοιπους χώρους δουλειάς του νομού μας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Μιας πολιτικής πουστο επίκεντρό της έχει την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματιών. Που οδήγησε στην κατάργηση του 8ωρου, στην απελευθέρωση των υπερωριών, στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Πολιτική που, μέσω της τραγικής υποστελέχωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, των τεράστιων ελλείψεων και της μετατροπής του σε «ανεξάρτητη αρχή», ουσιαστικά το μετέτρεψε σε δεξί χέρι των εργοδοτών. Πολιτική που δρομολόγησε την κατάργηση των όποιων μέτρων αποτελούσαν ελάχιστο δίχτυ προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών στους χώρους δουλειάς, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, με εντατικοποίηση που σπάει κόκαλα.

Αποδεικνύεται με τον πιο σκληρό τρόπο, πως μόνο ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Είναι μονόδρομος η οργάνωση κάθε εργαζόμενου στο σωματείο του, η δημιουργία νέων σωματείων, η μαζικοποίηση αυτών που υπάρχουν.

Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουν τα μέλη του ΚΚΕ μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Παράλληλα, με τη δράση τους δείχνουν και την προοπτική που πρέπει να έχει ο αγώνας της εργατικής τάξης, ώστε να καταργηθεί κάθε έννοια εκμετάλλευσης. Για να φτιάξουμε μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα και θα απολαμβάνουν τον πλούτο που αυτοί παράγουν.