Πε. Μαρ 28th, 2024

Θλιβερή εικόνα στην Αργολίδα από την θαλάσσια ρύπανση των χυμοποιείων (βίντεο-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Eικόνες που αντικρίζει κανείς σήμερα στην εκβολή των λυμάτων του βιολογικού στον Αργολικό Κόλπο προκαλούν θλίψη αλλά και θυμό.

Η υπερφόρτωση των εγκαταστάσεων του βιολογικού από τα ανεπεξέργαστα λύματα της πλειοψηφίας των χυμοποιείων εκτός από την δυσοσμία που προκαλούν και που όλοι έχουμε αντιληφθεί, έχουν προκαλέσει και θαλάσσια ρύπανση που ειναι εμφανής στον προστατευόμενο υγροβιότοπο της Αργολίδας με την θάλασσα να έχει αλλάξει χρώμα.

Το περιστατικό που σημειώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου με την έντονη δυσοσμία, προκάλεσε την παρέμβαση του Λιμενικού, της ΔΕΥΑ Ναυπλίου και της διαχειρίστριας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άργους Μυκηνών.

Το Λιμεναρχείο τοποθέτησε πλωτό φράγμα στο σημείο των εκροών του βιολογικού για να περιορίσει την ρύπανση, που όπως μπορείτε να δείτε και από το video drone είναι εμφανέστατη, ενώ ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος σε δηλώσεις του κατήγγειλε τις επιχειρήσεις χυμοποίησης που δεν συμμορφώνονται με την νομοθεσία και διαθέτουν τα απόβλητα τους ανεπεξέργαστα στον βιολογικό και προανήγγειλε την προσφυγή στην εισαγγελική αρχή.   

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και η ΔΕΥΑΡΜ Άργους συντάσσουν έκθεση προς τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες υπηρεσίες με δείγματα από τα λύματα και φωτογραφικό υλικό ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους της περιβαλλοντικής ρύπανσης που έχει σημειωθεί, σε μια περιοχή ιδιαίτερου κάλους και φυσικής ομορφιάς που φιλοξενεί άγρια προστατευόμενη ζωή πολύ σημαντική για το περιβάλλον της Αργολίδας.

www.argolikeseidhseis.gr