Πε. Μαρ 28th, 2024

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τους Διακόνους του.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε στο εκκλησίασμα την τέλεση Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας, υπό του ιδίου, την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου με αφορμή την μνήμη του μεγάλου Αποστολικού πατρός Αγίου Ιερομάρτυρος Διονυσίου Επισκόπου Κορίνθου. Στον ως άνω Ι. Ναό υπάρχει αφιερωμένο κλίτος προς τιμήν του Αγίου και θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων Του. Η Θ. Λειτουργία θα τελεσθεί και σε ανάμνηση της επετείου Ενθρονίσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου μας (26-11-2006), καθώς και της πρώτης του Θ. Λειτουργίας ως Μητροπολίτου Κορίνθου (29-11-2006).

Επίσης, ο Μητροπολίτης μας ενημέρωσε για την διεξαγωγή της 38ης Ιερατικής Συνάξεως, την ίδια ημέρα και στον ως άνω Ιερό Ναό, με θέμα: «Η πνευματική υποστήριξη στην σύγχρονη κοινωνία» και ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, Δ/ντη του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος κατευθύνει την σειρά της θεματικής ενότητος «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (Εξομολογητική)» στην οποία εφέτος εκπαιδεύονται οι Κληρικοί μας, ώστε να ενημερωθούν αυτοί σε θέματα βιοηθικής και πνευματικής υποστηρίξεως της σύγχρονης κοινωνίας. Είμαστε υποχρεωμένοι, επεσήμανε ο Ποιμενάρχης μας, να προτρέπουμε και να κατευθύνουμε τους Ιερείς μας, ώστε να επιμορφώνονται, να γνωρίζουν και να νουθετούν με αγάπη και αληθινές προθέσεις το ποίμνιό τους, ώστε η Εκκλησία μας να μην μένει πίσω στις σύγχρονες «προκλήσεις».

Η Εκκλησία δεν διώχνει κανέναν, έχει ρόλο σωστικό για όλους τους ανθρώπους και αγαπητικό προς αυτούς. Μπορεί να μισεί την αμαρτία όχι όμως τους αμαρτωλούς και όπως ο Κύριος τονίζει στο Ιερό Ευαγγέλιο του: «οὐ γὰρ ἦλθον καλέσαι δικαίους, ἀλλὰ ἁμαρτωλοὺς εἰς μετάνοιαν.» (Ματθ. Θ΄,13). Εκείνο όμως που χρήζει ερεύνης και έντονου προβληματισμού, τόσο εσωτερικού όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, είναι ότι στις μέρες μας η αμαρτία έγινε προσόν και η μετάνοια αμαρτία. Γι’ αυτόν τον λόγο προγραμματίζουμε τις Ιερατικές Συνάξεις και μεριμνούμε για την σωστή ενημέρωση των ιερέων μας, ώστε με τις πρεσβείες του Αγίου Διονυσίου και με την βοήθεια έγκριτων επιστημόνων να πορεύεται η Τοπική μας μας με αγάπη προς τον άνθρωπο και να ανθίσταται στους παντοειδείς εχθρούς Της, που αποτελούν εχθρούς και του ανθρώπου.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε, υπό του Σεβασμιωτάτου, η Επίσημη Δοξολογία επί τη Επετείω της Εθνικής Αντιστάσεως, παρισταμένων των Υφυπουργού κ. Χρίστου Δήμα, Βουλευτού κ. Γεωργίου Ψυχογιού, Αντιπεριφερειάρχου Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνάς Κόρκα, Θεματικού Αντιπεριφερειάρχου κ. Χαρίλαου Βυτινιώτη, Λιμενάρχου Κορινθίας Υποπλοιάρχου κ. Παναγιώτη Κοντού και εκπρόσωπων Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών.