Πα. Μαρ 29th, 2024

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, με αφορμή τις Εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μικρασιάτικα 2020».

Στον λόγο του ο π. Άνθιμος τόνισε ότι ο Κύριος ζητά από όλους τους μαθητές του να σηκώνουν διαρκώς ένα σταυρό. Για να κατανοήσουμε το νόημα των λόγων αυτών του Κυρίου θα πρέπει να δούμε πότε ο Κύριος τα είπε. Τα είπε ακριβώς μετά από την ώρα εκείνη που ο Απόστολος Πέτρος με έντονο τρόπο προέτρεψε τον Κύριο να μην πάει στην Ιερουσαλήμ, να αρνηθεί το Πάθος και το Σταυρικό θάνατο. Τότε ο Κύριος μπροστά στους μαθητές επέπληξε τον Πέτρο και του είπε: «ὕπαγε ὀπίσω μου, σατανᾶ» (Ματθ. ις’ 23). Διότι ο Πέτρος δεν μπορούσε να κατανοήσει εκείνη την ώρα ότι χωρίς τον σταυρικό θάνατο του Κυρίου δεν θα σωζόταν το ανθρώπινο γένος. Κατά τον ίδιο τρόπο και οι αδελφοί μας που άφησαν τις αλησμόνητες πατρίδες σήκωσαν τον βαρύ σταυρό της προσφυγιάς και όσοι σφαγιάσθηκαν σήκωσαν τον σταυρό του Κυρίου σφαγιασθέντες «ώσπερ άρνες..» δίδοντας την καλήν ομολογίαν προσδοκώντας την κοινή Ανάσταση και τα άφθαρτα στέφανα της δόξης του Κυρίου!

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνο Τρισάγιο για τους απανταχού της γης τελειωθέντας Μικρασιάτες και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών Προσφύγων Ιωνίας Κορίνθου.