Σα. Απρ 27th, 2024

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Δράσεις πρόληψης του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σεβόμενος τη πραγματική αξία της πρόληψης και επενδύοντας στην εκπαίδευση, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αποδέχτηκε την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για έναρξη προγράμματος ελέγχου με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού και του τραχήλου μήτραςστις γυναίκες.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, κος Μέλλος, προανήγγειλε τη δράση στα πλαίσια της ημερίδας για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου στις 25/10/2023, αφού πρώτα επήλθε απόλυτη συμφωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Πελοποννήσου κο Άγγελο Χρονά.

Το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου έχει ήδη εφαρμοστεί στην Κορινθία το 2020 με μεγάλη επιτυχία, παρά την ύπαρξη της COVID-19. Αφορά δωρεάνπροληπτικές εξετάσεις  που θα πραγματοποιούνται στη κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, η οποία για διάστημα περίπου τριών μηνών θα βρίσκεται στη Κορινθία σε διάφορες πόλεις.Οι εξετάσεις που διενεργούνται είναι η ψηφιακή μαστογραφία για γυναίκες άνω των 40 ετών και τεστ Παπανικολάου για γυναίκες 25-70 ετών. Πληροφορίες για ραντεβού θα γίνουν γνωστές από τους δήμους του νομού.

Η δράση πραγματοποιείταιαπό το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την αδειοδότηση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.