Σα. Απρ 20th, 2024

Ισπανία: Σοκάρουν οι εικόνες  από τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους F-18 (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνετρίβη αεροσκάφος F-18 σήμερα (20/5) στη Σαραγόσα της Ισπανίας, με τις εικόνες από τη στιγμή του ατυχήματος να συγκλονίζουν. Όπως φαίνεται σε βίντεο από τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν το F-18 καταπέσει, το αεροσκάφος κινείται ανεξέλεγκτα σχεδόν με κάθετη πορεία, πριν τη συντριβή του.

Όπως φαίνεται στα πλάνα αμέσως μετά τη συντριβή στο έδαφος, το δικινητήριο F-18 της ισπανικής πολεμικής αεροπορίας τυλίγεται στις φλόγες.

Βίντεο από τη στιγμή της συντριβής:

Ο πιλότος πρόλαβε και χρησιμοποίησε το σύστημα αυτόματης εκτίναξης, πριν τη συντριβή. Αμέσως μετά τον εντοπισμό του, ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Η συντριβή σημειώθηκε στις 12:10 (τοπική ώρα) εντός του στρατιωτικού συγκροτήματος, ενώ ο πιλότος εκτελούσε δοκιμή ελιγμών με το αεροσκάφος. Ξαφνικά, έχασε τον έλεγχο και ακολούθησε η κατακόρυφη πτώση του μαχητικού F-18.

Έγκαιρα ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκτίναξης, αποφεύγοντας έτσι έναν θανατηφόρο τραυματισμό. Όμως, η πρόσκρουση στο έδαφος είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό στα άκρα των ποδιών και των χεριών του καθώς και στον γοφό.