Σα. Απρ 27th, 2024

Ιταλία: Βίντεο από την επιχείρηση για την ανάσυρση του TikToker Tzane

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με το Rai News, ο 23χρονος Τζάνε βρισκόταν σε διακοπές με τρεις ακόμη φίλους του την ελληνόφωνη περιοχή Reggino, όταν αποφάσισαν να επισκεφθούν το ερειπωμένο «χωριό-φάντασμα» Roghudi Vecchio.

Με βάση τα όσα αναφέρει το ιταλικό μέσο, η παρέα των φίλων μπήκε σε ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι που σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη οικοδομικών υλικών. Μόλις μπήκαν μέσα, ο νεαρός Tzane φέρεται να βγήκε στο μπαλκόνι όπου παραπάτησε και έπεσε σε μια πλαγιά βάθους 40 μέτρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.

Οι φίλοι του σήμαναν αμέσως συναγερμό. Παρά τις έρευνες της πυροσβεστικής, η σορός του θύματος ανασύρθηκε το επόμενο πρωί. Το ιταλικό Rai αναφέρει ότι ένας από τους τέσσερις νεαρούς ήταν youtuber και είχε φτάσει στο Roghudi Vecchio με τους άλλους τρεις προκειμένου να καταγράψουν την ομορφιά του τόπου.

Η πρόσβαση στο Roghudi Vecchio έχει απαγορευτεί επίσημα από το 1973, μετά από δύο πλημμύρες – οι οποίες προκάλεσαν την εκκένωση ολόκληρου του χωριού. Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει το Rai, κάποιοι επιλέγουν να κάνουν πεζοπορία στην περιοχή.

Στήθηκε επιχείρηση από την πυροσβεστική για την ανάσυρση της σορού του 23χρονου
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Corriere della Calabria αναφέρει πως η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, αλλά οι Αρχές κατάφεραν μόλις χθες το πρωί να ανασύρουν τη σορό του 23χρονου από τη χαράδρα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε από το βράδυ της Τρίτης μέχρι χθες το απόγευμα, στο χωριό Ghorio di Roghudi.

«Το θύμα ήταν ένας 23χρονος Γεωργιανός, ο Τζιόρτζι Τζανελίτζε, ο οποίος γλίστρησε σε έναν δύσβατο γκρεμό κατά τη διάρκεια πεζοπορίας με τη συνοδεία τριών ακόμη ατόμων της ίδιας ηλικίας.

Η πυροσβεστική, που ειδοποιήθηκε από τους Καραμπινιέρι, έφτασε στο σημείο και έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει τον νεαρό κατά μήκος της πλαγιάς. Τον εντόπισαν και τον προσέγγισαν αλλά, δυστυχώς, βρέθηκε άψυχος.

Χθες το πρωί, τα ξημερώματα, αφού εκτιμήθηκε η εξαιρετική δυσκολία ανάβασης του γκρεμού, κατόπιν αιτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων της περιοχής εστάλη ελικόπτερο για την ανάσυρση του πτώματος με φορείο.

Η σορός του νεαρού άνδρα, που ανασύρθηκε από το πλήρωμα του ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής, μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο λιμάνι του Saline Joniche και ανατέθηκε στις τοπικές αρχές» αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: iefimerida.gr