Κυ. Απρ 28th, 2024

Καιρός: Καταιγίδες σήμερα στην Πελοπόννησο – Έρχονται 36άρια από αύριο

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης θα έχουμε σήμερα στη Χαλκιδική και ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και τις Σποράδες. Από το μεσημέρι και μετά και ενώ η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί σχεδόν παντού, στα ορεινά της Πελοποννήσου χρειάζεται προσοχή καθώς θα έχουμε μπόρες και δυνατές καταιγίδες.

Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία αναμένεται το μεσημέρι από 27 έως 31 βαθμούς στα βόρεια, στα κεντρικά στους 32 βαθμούς και στα νότια στους 28 βαθμούς.

Δείτε χάρτη με τις περιοχές που επηρεάζονται από το απόγευμα 

kairosTRITI-KAIROS-KATAIGIDES-IOULIOS

Στην Αττική, ηλιοφάνεια έχουμε από το πρωί με λίγες συννεφιές και λίγες καταιγίδες στα βόρεια και ορεινά τμήματα της περιφέρειας. Ο καιρός από 23 έως 33 βαθμούς.

Την Τετάρτη θα έχουμε από το πρωί ηλιοφάνεια και ίσως θα έχουμε κάποια τοπικά φαινόμενα στα ορεινά τμήματα των βορείων συνόρων της χώρας, στην Ήπειρο και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα ανέβει με τον υδράργυρο να φτάνει σε αρκετές περιοχές έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τον χάρτη της ΕΜΥ οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στη Θεσσαλία. 

ZESTI-TETARTI

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος από το πρωί και από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε φαινόμενα από την κεντρική Μακεδονία μέχρι και τον Έβρο, αλλά και από τη Δυτική Μακεδονία έως και την Στερεά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι από το πρωί επίσης ηλιόλουστος και γενικά θα έχουμε λιγότερη αστάθεια.

Το Σάββατο θα έχουμε και καλό, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία. Ίδιες συνθήκες θα κυριαρχήσουν και την Κυριακή και κυρίως μέχρι το απόγευμα.

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» κάνει την εμφάνισή του από την ερχόμενη Κυριακή  – Οι πρώτες εκτιμήσεις Μαρουσάκη 

Από την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 μας επηρεάζει μια διαταραχή η οποία θα προκαλέσει άστατο καιρό, σύμφωνα με τη πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, την Κυριακή θα κατέβει μια «ψυχρή λίμνη» από τα βόρεια – βορειοδυτικά Βαλκάνια για να επιδεινώσει και πάλι τον καιρό.

«Είναι ένας καιρός ο οποίος δεν συμβαδίζει με την εποχή, αλλά με αυτόν όπως όλα δείχνουν θα πορευτούμε… Φαίνεται γύρω στις 15 Ιουλίου να πάμε σε πιο ομαλές συνθήκες. Κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό το καιρικό μοτίβο και θα μας έρθουν οι ζέστες, ίσως προς το τέλος του καλοκαιριού πιο έντονες», τόνισε χαρακτηριστικά.