Σα. Απρ 27th, 2024

Καιρός: Νέα επιδείνωση του καιρού την Κυριακή, προβλέπει ο Κολυδάς

Κοινοποίηση ειδήσεων

O καιρός καθ’όλη την εβδομάδα θα είναι αίθριος, ηλιόλουστος, με ζέστη υποφερτή και φυσιολογική για την εποχή.

Αιτία για αυτή την εξέλιξη είναι η μετατόπιση μιας θερμής αέριας μάζας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας και που θα ανεβάσει τον υδράργυρο σε λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ωστόσο αυτή η εβδομάδα εξακολουθεί να μην συνιστά την επίσημη έναρξη της καλοκαιρίας, καθώς ο Θεόδωρος Κολυδάς, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, τονίζει ότι ο «Ω εμποδιστής» δεν έφυγε οριστικά.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή των εκλογών (25/6), όπου εκεί θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας, καθώς θα κατέβουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

«Ο Ω εμποδιστής δεν έφυγε. Απλώς μετακινήθηκε λίγο ανατολικά και o αντικυκλώνας μάς εγγυάται καλοκαιρία. Πρόσκαιρη αλλαγή την Κυριακή των #εκλογών (25/6) στα κεντρικά και βόρεια, όπως διακρίνεται στον χάρτη των 500 hPa με το πέρασμα διαταραχής και ψυχρής μάζας» έγραψε στο Twitter.