Τρ. Απρ 30th, 2024

Καιρός: Νέo έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την πορεία του χιονιά – LIVE XΑΡΤΗΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε νέα επικαιροποιηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει για την κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικότερα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις εξής περιοχές:

Α) Θεσσαλία – Σποράδες: Σήμερα Δευτέρα 29/1 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Μαγνησία) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300 μ.). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 και βαθμιαία τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Β) Ανατολική Στερεά: Σήμερα Δευτέρα 29/1 σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές (κυρίως Βοιωτία – Φθιώτιδα) και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300 μ.). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 30/1 (κυρίως Βοιωτία) και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31/1 θα εξασθενήσουν.

Γ) Εύβοια: Σήμερα Δευτέρα (29/1) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-300 μ.). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30/1) και βαθμιαία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31/1) θα εξασθενήσουν.

Δ) Αττική: Σήμερα Δευτέρα (29/1) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κυρίως στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400 μ.). Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (30/1) και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στις ανατολικές, βόρειες και δυτικές περιοχές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ε) Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα Δευτέρα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300-400 μ.). Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (30/1) πρόσκαιρα θα ενταθούν και από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31/1) θα εξασθενήσουν.

ΣΤ) Κρήτη: Σήμερα Δευτέρα (29/1) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (30/1) και θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Τετάρτης (31/1).

Δείτε σε live χάρτη την πορεία του χιονιά