Πα. Απρ 19th, 2024

Καιρός: Ραγδαία μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια.

Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων προβλέπονται στα πελάγη το επόμενο 24ωρο, ενώ, παρά τις βροχοπτώσεις, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Επίσης, περιορισμένη θα είναι τοπικά η ορατότητα τις πρωινές ώρες.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Παρασκευή (10/3)
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και μέχρι τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, έτσι θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και μέχρι τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί και στα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές στις Κυκλάδες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Meteo: Οι περιοχές που θα πέσουν οι ισχυρότερες βροχές σήμερα Παρασκευή (10/3)
Σύμφωνα με το Meteo, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται αρχικά σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και του ανατολικού Αιγαίου.

Σταδιακά, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 21-22, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21-22, στα Επτάνησα από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Ο καιρός μέχρι και την Τετάρτη (15/3)
Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, αύριο Σάββατο 11 Μαρτίου σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα κυρίως στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ωστόσο θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φθάσει σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου προβλέπονται στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, που τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια, τα νησιά του Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια τις πρωινές ώρες νοτιοδυτικοί με την ίδια έντασ

Πηγή: iefimerida.gr