Τε. Μάι 1st, 2024

Κακοκαιρία Elias: Προβλήματα σε Αχαΐα και Κορινθία

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συναγερμός έχει σημάνει για το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει τις επόμενες δύο ημέρες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στο Ξυλόκαστρο, όπου σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του οδοντωτού σιδηροδρόμου από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, από χθές το απόγευμα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα στις 7:00 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 48 κλήσεις, ενώ ενέργειες έγιναν σε 15 περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφέρθηκε ένα άτομο σε ασφαλές σημείο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το σύστημα κακοκαιρίας που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, έλαβε την ονομασία Elias. Τέλος η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. 

Η πορεία της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία συνεχίζεται σήμερα, στα κεντρικά , τα νότια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και από το βράδυ στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Αναμένεται και μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα.

Την Τετάρτη και κυρίως σε Θεσσαλία, (και στις Σποράδες), την Εύβοια, την Στερεά, (και στην Αττική κατά διαστήματα) , την Πελοπόννησο θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από την Πέμπτη το μεσημέρι. Αν και λίγα φαινόμενα θα υπάρξουν και Παρασκευή και Σάββατο, θα είναι πολύ τοπικά, χωρίς ένταση, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.