Κυ. Απρ 28th, 2024

Καλαμάτα: Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητών ναρκωτικών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένας 53χρονος ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στην Καλαμάτα συνελήφθη και φέρεται ως ο εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Καλαμάτα διακινώντας μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, η οποία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Μάλιστα ο 53χρονος σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του, φέρεται να είχε μετατρέψει την επιχείρησή του σε κέντρο διακίνησης.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμα 3 άτομα (δύο 44χρονοι και ένας 41χρονος) κατηγορούμεναι –κατά περίπτωση- για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών στο πλαίσιο της οποίας θεωρείται πως η δράση των κατηγορουμένων είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον περσινό Απρίλιο.

Ο τρόπος δράσης

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της συμμορίας, αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε σημεία – «καβάτζες» που χρησιμοποιούσαν σε δασώδη περιοχή, έξω από την πόλη της Καλαμάτας και μοίραζαν την κοκαΐνη σε αυτοσχέδιες συσκευασίες, τις οποίες μετέφεραν στο κατάστημα για την περαιτέρω διακίνησή τους, ενώ λάμβαναν και μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα κατά τη διαδικασία μεταφοράς τους, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο και σύλληψή τους.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης – σύλληψης, ο 53χρονος έφερε σθεναρή αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, αναπτύσσοντας ταχύτητα με το όχημα που οδηγούσε, παρασέρνοντας και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό και προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Παράλληλα, προσπάθησε να τραυματίσει άλλους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι ωστόσο έγκαιρα, κατάφεραν να τον σταματήσουν, πυροβολώντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Τα ευρήματα

Στο κατάστημά του η αστυνομία ανακάλυψε 1 κιλό και 783,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 80 φυσίγγια, σκευάσματα αναβολικών ουσιών, 3 σπρέι πιπεριού καθώς και 9.815. ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διακρίβωση του εύρους της δράσης τους συνεχίζονται.