Τρ. Μάι 7th, 2024

Καλαμάτα: Προβληματισμός από τα συνεχή περιστατικά παραβατικότητας από ανήλικους

Κοινοποίηση ειδήσεων

Θορυβημένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας με τα περιστατικά παραβατικότητας με πρωταγωνιστές ανήλικους. Πριν από λίγες ημέρες οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις ανήλικους 15, 16 και 17 ετών καθώς και τις μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων μετά τον ξυλοδαρμό 35χρονου ενώ ένας 15χρονος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε έναν 28χρονο στην πλάτη έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το τελευταίο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Παρασκευής όταν δυο 15χρονοι και ένας 16χρονος κατηγορούνται ότι χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές δυο συνομήλικους τους χωρίς να έχει εξακριβωθεί η αιτία της συμπλοκής. Τα δυο θύματα, ένας 15χρονος και ένας 16χρονος, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας από όπου πήραν εξιτήριο.

Πληροφορίες που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δυο εξ αυτών φέρεται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 35χρονου και μάλιστα ένας εξ αυτών είχε τότε συλληφθεί. Ο 16χρονος αθλητής κι ο φίλος του βρέθηκαν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην πλατεία Υπαπαντής, για να λυθεί μία παρεξήγηση που δημιουργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνικά από τρίτο άτομο, που συνδέει τις δύο παρέες.

Η μητέρα του μαθητή, μιλώντας στο Mega, μετέφερε συγκλονισμένη και τα πρώτα λόγια του γιου της, που έπεσε θύμα βίας από ανηλίκους. «Μου λέει “μαμά, να βγεις”, μου λέει, “να τα πεις, να κάνεις ότι χρειαστεί να μην πάθει κανένα παιδί αυτό που έπαθα, δεν μπορούσα να ορίσω το σώμα μου”. Θέλω να το πείτε αυτό, να μην χτυπάνε τα παιδιά μας. Δεν φταίνε τα παιδιά μας. Εάν δεν είχα το παιδί μου σήμερα τι θα έκανα; Τι θα έκανα;». Επίσης συμπλήρωσε πως σημειώθηκε το νέο αιματηρό περιστατικό, με βάση τα όσα της είπε ο γιος της. «Και πλησιάζει ο γιος μου να του πει συγγνώμη, να τελειώνει εδώ. “Δεν ήθελα να μπλέξω έτσι, ήθελα να υπερασπιστώ τον φίλο μου και εμάς που μας έβριζες στο τηλέφωνο” και με το που πάει να πει τη συγγνώμη, τρώει την πρώτη. Τρώει την πρώτη και ξεκινάνε μετά έξι άτομα να τον χτυπάνε μανιασμένα, κλωτσιές. Με έπιασαν άνθρωποι και μου είπαν ότι τον έσερναν στον δρόμο». Η μητέρα του μαθητή μίλησε και για τις απειλές που δέχεται:  «Βγήκαν από την αυτόφωρη διαδικασία και το παιδί που μεσολάβησε για να πάνε εκεί, για να τα ξυλοφορτώσουν, μετέφερε σε έναν κοινό γνωστό αυτού και του παιδιού μου ότι “βγήκαν αυτοί και θα σε βρούνε έξω. δεν τέλειωσαν μαζί σου”».

Οι οικογένειες των δύο παιδιών που έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ ενώ οι τρεις ανήλικοι, δύο 15χρονοι και ένας 16χρονος, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς και οι γονείς τους. Σε βάρος των ανήλικων έχει σχηματιστεί δικογραφία για συμπλοκή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Πηγή: reader.gr