Κυ. Ιούν 30th, 2024

Καλοκαιρινή Συναυλία Του Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την καθιερωμένη καλοκαιρινή συναυλία του πραγματοποίησε το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θεατράκι Γυμνασίου-Λυκείου Δερβενίου. Τα τμήματα του πιάνου, της κιθάρας , της μουσικοκινητικής αγωγής και της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής πραγματοποίησαν μια όμορφη παρουσία και ενθουσίασαν το κοινό το οποίο γέμισε απ΄ άκρη σ΄ άκρη το θεατράκι. Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους  από τη Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Τσιώτος Βλάσιος,  ο πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Γιάννης Ροδόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ευρωστίνης κ. Καραβάς Ανδρέας.

Την συναυλία προλόγισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου, κ. Ιωάννης Βαλιάντζας ο οποίος ευχαρίστησε τους γονείς αλλά και τους μαθητές για τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες του ωδείου και τη συμμετοχή τους. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Παιδείας και Δια βίου μάθησης κ. Χρήστος Κολοκυθάς ο οποίος συνεχάρει τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και τους Δασκάλους του Ωδείου για την συντονισμένη και φιλότιμη προσπάθειά τους καθώς και τους γονείς και μαθητές που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του τμήματος της Μουσικοκινητικής Αγωγής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Άρτεμις Οικονόμου. Οι μικροί μουσικοί εντυπωσίασαν το κοινό με τις μελωδίες του και εισέπραξαν το θερμό τους χειροκρότημα. Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Πιάνου και Κιθάρας με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Μάρα Χατζηαποστόλου και Άρτεμις Οικονόμου αντίστοιχα. Απέδωσαν ελληνικές και ξένες μελωδίες αποδεικνύοντας την σοβαρή δουλειά που γίνεται στο Ωδείο καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, τον επίλογο της συναυλίας πραγματοποίησε το τμήμα Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής με υπεύθυνο διδασκαλίας τον κ.Μπούζα Νικόλαο. Απέδωσαν με επιτυχία τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Την χορωδία πλαισίωσε ζωντανή ορχήστρα αποτελούμενη από τους : Σταύρου Πέτρο – κλαρίνο, Μπούζα Κυριακή – σαντούρι, Σταύρου Αθανάσιο – λαούτο.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την διδακτική χρονιά 2024 – 2025 και καλούμε όλους τους γονείς να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του Ωδείου. Μέχρι τότε σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!