Σα. Απρ 27th, 2024

”Καμπανάκι” από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας για την μετακίνηση παιδιάτρων από τα ΤΟ.ΜΥ Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας τάσσεται καθαρά υπέρ της άρτιας λειτουργίας των υγειονομικών δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των πολλαπλών προσλήψεων που απαιτούνται στη ΠΦΥ, αλλά και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Οι μετακινήσεις ιατρών από τις υγειονομικές δομές της ΠΦΥ, προς εξυπηρέτηση των δευτεροβάθμιων νοσοκομείων του ΕΣΥ, είναι λύσεις που δεν ωφελούν την κοινωνία μας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στα νοσοκομεία, αλλά δεν μπορούμε να αποδυναμώνουμε συνεχώς την ΠΦΥ, έχοντας μάλιστα ξεπεράσει μια υγειονομική κρίση, στην οποία συνάδελφοι που κλήθηκαν από τη πρωτοβάθμια συνέδραμαν ουσιαστικά στο ιατρικό έργο της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.   

Η τελευταία (18/08/2023) προσπάθεια μετακίνησης παιδιάτρων από τα ΤΟ.ΜΥ Κορίνθου στο Νοσοκομείο, μας βρίσκει αντίθετους, εμμένοντας σθεναρά στην αρχική μας άποψη και ζητάμε τη πλήρη υποχώρηση της υπόθεσης από τη πλευρά της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία ανέκαθεν έχει επιδείξει κατανόηση στα προβλήματα του νομού μας, εφαρμόζοντας κομβικές λύσεις.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας στηρίζει τους συναδέλφους παιδιάτρους και τονίζει πως δεν δέχεται πρακτικές εκφοβισμού για κανένα μέλος του.