Πα. Μαρ 29th, 2024

Καρέ – κάρε οι κινήσεις εμπρηστών καφετέριας στην Πάτρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τρία άτομα αναζητά η αστυνομία για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε καφετέρια στην πλατεία Παπανδρέου, στο Ψαροφάι Πατρών.

Οι κινήσεις των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», έχουν καταγραφεί σε βίντεο που βρίσκεται στην κατοχή των αστυνομικών της Ασφάλειας που χειρίζεται την υπόθεση. Σε αυτό φαίνονται τα τρία άτομα που φορούν κουκούλες και κράνη, να φτάνουν έξω από το κατάστημα με δυο μηχανάκια. Προσεγγίζουν το εξωτερικό χώρο της καφετέριας επί της Ακρωτηρίου, περιλούζουν με εύφλεκτο υλικό τα τραπεζοκαθίσματα και τα πυρπολοπούν με τη χρήση αντικειμένου που προσομοιάζει με δάδα (!).

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3.40 π.μ. και γρήγορα πήρε διαστάσεις, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές συνολικής αξίας 10.000 ευρώ εντός και εκτός του καταστήματος, ενώ οι φλόγες «έγλειψαν» ακόμα τις τέντες των διαμερισμάτων του πρώτου και δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας.

Από την Ασφάλεια χθες, έγιναν τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, ωστόσο από την προανάκριση δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή τους με το περιστατικό. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων σε μια προσπάθεια να καταγραφεί η διαδρομή των δραστών και να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη τους.

Κατά πληροφορίες της «Π», πριν από περίπου 3 μήνες φωτιά εκδηλώθηκε και στο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Συμβάν που εξετάζεται εάν και κατά πόσο σχετίζεται με το χθεσινή επίθεση. Ο επιχειρηματίας πάντως στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς φέρεται ν’ ανέφερε πως δεν είχε προσωπικές διαφορές με κανέναν.

Πηγή: pelop.gr